Rovástábla – Csepreg

Végre áll a rovástábla a Vas megyei Csepregen is. Köszönet illeti a szervezőket, mert volt mit leküzdenük. Az alkotás öröme győzött a robolás mételye felett.

 

Rovásos táblát avattak Csepregen

Végéhez, de legalább is fordulópontjához ért Csepregen a rovásírásos táblaállítás folyamata, ugyanis még az egy nappal előtte adódó nehézségek ellenére is november 10. – én a Jobbik csepregi Alapszervezetének szervezésében (csütörtökön) ünnepélyes keretek között hivatalosan is felavatásra kerültek a helységnévtáblák.

A rendezvény nyitásaként Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke, országgyűlési képviselője elmondta, hogy mindig nagy örömmel látogat ide, és bár nyomon követte, hogy milyen nehézségekkel kellett szembenézni a kezdeményezőknek, látva a lendületet és kitartást, amivel dolgoztak az illetékesek, biztos volt a kezdeményezés sikerességében.
Varga Dániel, a Jobbik csepregi Ifjúsági Tagozatának elnöke kifejtette, hogy akkor lehetünk igazán elégedettek, ha a fiatalság értékrendjében fontosabb szerepet játszik múltunk – esetünkben a rovásírás – megőrzése, mint a személytelen internetes oldalak és a média sugározta söpredék. Első lépésnek tekinti az úton, hogy a Jobbik Vas megyei Ifjúsági Tagozatai rovásírás oktató szakkört indítanak a fiataloknak és az érdeklődőknek.

Csepregi rovástábla avatás résztvevői

Takács Adrián, a Jobbik csepregi Alapszervezetének elnöke elmondta, függetlenül attól, hogy a Jobbik a felkarolója a rovásírás – mozgalomnak, méltán lehet büszke e táblákra mindenki, hiszen az egységes, határokat nem ismerő magyarság ékköve, miután nem csak az országban, hanem az egész Kárpát-medencében jelzi a nemzeti öntudatot, hirdetve múltunk dicsőségét.

Az avató ünnepség hivatalos részét követően a szervezők vacsorával várták a novemberi hidegben átfagyott vendégeket. Összességében elmondható, hogy bár nem volt egyszerű út, ami idáig vezetett, látva a számtalan embert, aki ellátogatott a rendezvényre, a kitartás nem volt hiába való.

(Vaskarika.hu)

Sajtóvisszhang:


Kapcsolódó cikkek:

Share