Rovás – titkosírás az iskolában

A rovást használják fiataljaink, ezúttal az ötödikeseknek kellett megfejteni a “titkosírást” az Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban.

 

Bemutatkozás, rovásírás, kötélhúzás = ötödikes nap

Új osztályközösségek kialakítása kezdődött a tanév elején az ötödik évfolyam három osztályában. A nap krónikása Soós Fanni, 5.b osztályos tanuló volt.

Ismerkedés az új osztálytársakkal.

A tanítás második napján az ötödik évfolyam tanulói versenyeztek egymás ellen az ötödikes nap keretében. A kalandos játék az iskola tánctermében kezdődött. Az osztályok bemutatkozása volt a fő cél. Különböző versek, dalok születtek, amiket a zsűri értékelt. A következő feladatokat a város főterén oldottuk meg. Egy kérdésekkel teli lapot kaptunk, melynek megoldásával igazi csapattá kovácsolódtunk.

Rövid séta után megérkeztünk a református templom mögötti kertbe, ahol egy rovásírással írt üzenetet kellett megfejtenünk. Ez is sikerült! A levélben az állt, hogy gyalogoljunk el a sportparkba, ahol már vártak bennünket. Nemsokára megérkezett a többi osztály is, így elkezdhettük a partizán bajnokságot. Ebben az 5.a osztály bizonyult a legjobbnak. Kötélhúzás következett, amit a c-sek nyertek. A leggyorsabb csapatnak járó címet az 5.b kapta. Mikor mindenki kellemesen kijátszotta magát, következett az eredményhirdetés. Minden csapat kapott oklevelet és csokit. 

Felejthetetlen lesz ez a nap. Valóban megismertük egymást, és azóta könnyen tudunk egy csapatban dolgozni.

(Soós Fanni 5.b – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share