Táblaállítások országszerte

Hamarosan Szentgotthárdon, Kunhegyesen, Csepregen és Körmenden is állhatnak a rovásírásos helységnévtáblák. Válogatás a táblahírekből. (Hétfőn 2 cikk)

 

 

Táblaállítási hírek:

Sokasodnak az egységes székely-magyar rovásos helynévtáblák a Kárpát-medencében. Hétről-hétre érkeznek a hírek a táblaavatásokról és az előkészületekről, ezekből található ízelítő az alábbiakban.

 

Szentgotthárd:

Vas Megyében immáron Szentgotthárdon is állni fognak a rovásírásos helységnévtáblák a Jobbiknak köszönhetően. Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 31-i döntésének értelmében a közeljövőben városunk határában is kihelyezésre kerülhetnek a rovásírásos helységnévtáblák.

Nagy örömömre szolgál, hogy a szentgotthárdi képviselő-testület tagjai egyhangúlag támogatásukról biztosították a Jobbik Szentgotthárdi Alapszervezetének kezdeményezését. Az engedélyek beszerzését és a szükséges anyagi források biztosítását a Jobbik magára vállalta. A széles körű összefogásnak köszönhetően hamarosan Szentgotthárd határában is székely-magyar rovással írt táblák fogadják majd a szentgotthárdiakat és a városunkba érkező vendégeket, emlékeztetve őseink tetteire, népünk gyökereire és a nemzeti összetartozás fontosságára.

Bana Tibor országgyűlési képviselő,a Jobbik Vas megyei elnöke

(Szent Korona Rádió)

 

Kunhegyes:

A Jobbik Kunhegyesi Alapszervezete is célul tűzte ki e páratlan kultúrkincsünk újraélesztését, szélesebb körben történő megismertetését. Örömmel mondhatjuk és tudatjuk, hogy idén ősztől Kunhegyesen is lesz rovásfeliratos helységnévtábla. Ennek felavatását terveink szerint színvonalas rendezvénnyel kötjük egybe.  A programok szervezése folyamatban van, amelyről természetesen tájékoztatni fogunk mindenkit.

Tisztelt Kunhegyesiek, Nemzettársaink! Ősztől Fegyvernek, Tiszagyenda, Tiszaszentimre, Kunmadaras és Abádszalók irányából városunkba jövet a szürke, fárasztó hétköznapokon is vessenek legalább egy pillantást majd e táblára, a rajta lévő rovásos feliratra! Jusson erről eszükbe méltán büszke Nemzetünk, dicső történelmünk. Gondoljunk azokra az elődeinkre, akik oly sokat tettek, áldozatot hoztak, életüket adták e csodás Hazáért és kiváló Nemzetért! Legyen e tábla a Kárpát-medencei MAGYARSÁG összetartozásának szimbóluma, annak a népnek, amely a világ egyik legrégebbi Nemzete!

?Él az Isten, a magyarok Istene, s követői valahára nemzete.?

Jobbik Kunhegyesi Alapszervezete

(kunhegyes.jobbik.hu – eredeti cikk)

 

Csepreg:

Az ördög Vasban sem alszik – először nemmel a rovásírásos táblák ellen!

A Jobbik által kezdeményezett rovásírásos táblaállító misszió eredményeként mindezidáig szerte az országban számos településen felállításra kerülhettek olyan helységnévtáblák, amelyek az adott település nevét a régi székely-magyar rovásírással viselik, jelezve ezzel átutazó nemzettestvéreinknek, hogy a településen igazi, hagyományt megőrző és értéket teremtő, nemzeti lelkületű emberek élnek. Bár nem minden esetben volt egyértelmű a döntés végkimenetele, mégis valahányszor a táblaállítás mellett tették le a voksukat az illetékesek – hiszen belátták, hogy pártpolitikától függetlenül kollektív, közös érdek múltunk megőrzése a jelenkor viszontagságai közt -, nem úgy, mint a Vas megyei kisvárosban, Csepregen.A Jobbik Csepregi Alapszervezete is mindezek tükrében szerette volna a misszióba való becsatlakozásunk kapcsán felállítani városunkban a rovásírásos helységnévtáblákat, ám a helyi képviselő-testület úgy gondolta, hogy felkavarja az állóvizet, s nemmel szavazott a képviselő-testületi ülésen a táblák felállítása ügyében.

A helyi jobbikosok azonban ebbe nem belenyugodva felemelték szavukat a döntés ellen, s kiállásunknak köszönhetően most úgy néz ki, mégiscsak megvalósíthatjuk a már hónapokkal ezelőttre tervezett táblaavatót. Sokak örömére – a rosszalló pillantások kereszttüzében is.Közben – kicsi örömet keresve az ürömben – az esetnek kettős üzenete is van: egyrészt jelzés a nemzeti érzelműeknek, hogy még mindig erős az ellenszél, másrészt pedig a kormánynak és partnereinek, hogy a Jobbik vitorláiból nem lehet kifogni a szelet, ha a nemzetről van szó.

Takács Adrián,a Jobbik csepregi elnöke

(westindex.hu – eredeti cikk)

 

Körmend:

 Kérelem rovásírásos tábla elhelyezésére Körmenden

Bebes István Körmend Város Polgármesterének

Tisztelt Bebes István Polgármester Úr!

Alulírott Holecz Ferenc, mint a Jobbik Magyarországért Mozgalom Körmendi Alapszervezetének elnöke, továbbá Auer Miklós önkormányzati képviselő a következő kéréssel fordulunk Önhöz, illetve a képviselő-testülethez.

Tagságunk kezdeményezi, hogy Körmenden is kerüljön kihelyezésre rovásírásos helységnévtábla. A rovásírás terjesztése egyik kulcsa annak, hogy a nemzeti identitást erősítsük. Ma Magyarországon minden korosztálynak szüksége van arra, hogy ezt az ősi kincset felelevenítsük, visszahozzuk a köztudatba. Akár azt is mondhatnánk, minden fronton harcolunk a rovásírásért. Úgy gondoljuk, hogy a székely-magyar rovásírással írt tábla bármely politikai oldalon álló állampolgárnak elfogadható, nem sértő.
Kérjük a Polgármester Urat, hogy a következő testületi ülésen tegyen határozati javaslatot a testület felé és támogassa e kezdeményezésünket. A táblák kihelyezését a 8-as keleti és nyugati, a 86-os északi és déli bevezetőjéhez helyeznénk el.

A táblák kihelyezésével kapcsolatos engedélyek beszerzését és az anyagi forrást Alapszervezetünk biztosítja. Reméljük, kezdeményezésünket pozitívan fogadják és az elbírálása is hasonló lesz.

Tisztelettel:

Holecz Ferenc            Auer Miklós             

elnök                 önkormányzati képviselő

Körmend, 2011. szeptember 02

(kormend.jobbik)


Kapcsolódó cikkek:

Share