Székely nemzeti gyerekkarácsony

A Beke házaspár által szervezett székely nemzeti gyerekkarácsonyon a rovásírást is ki lehetett próbálni. 

Székely nemzeti gyerekkarácsony

Szombaton második alkalommal szerveztek székely nemzeti gyermekkarácsonyt Kézdivásárhelyen a sportcsarnok előterében. Az elsőre két esztendővel ezelőtt a Vigadóban került sor, tavaly nem tartották meg, idén pedig a Vigadó emeleti kiállítási termének a felújítása miatt más helyszín után kellett nézni.

szekelynemzetikaracsony

Az egész napos ingyenes foglalkozásokat biztosító rendezvényt önkéntesek bevonásával a Beke házaspár, Csilla és István Attila magánszemélyként szervezte meg. A feltűnően kevés kézdivásárhelyi gyermeken kívül Kézdiszárazpatakról, Kurtapatakról, Esztelnekről, Kézdimartonfalváról és Ozsdoláról érkeztek nagyobb számban iskolás csoportok, akik rovásírás-tanulásba, mézeskalács-díszítésbe, különböző karácsonyi díszek készítésébe, gipszfigurák festésébe kapcsolódtak be. Az egyik sarokban animációs filmeket vetítettek. Az ozsdolai Kún Kocsárd-iskola előkészítő osztálya rövid karácsonyi műsorral, a kézdiszárazpataki Ópra Benedek-iskola tanulói pedig betlehemi játékokkal lepték meg a jelenlevőket. A karácsonyi témájú rajzpályázatra mintegy kétszázötven munkát küldtek be – a legtöbb gyermekrajz Dálnokról érkezett –, amelyeket a rendezvény ideje alatt meg lehetett tekinteni. Nem rangsorolták a rajzokat, mindenki kis karácsonyi ajándékot vihetett haza.

A rendezvény anyagi hátterét véradásból, illetve cégek adományából teremtették elő. A szombati nap folyamán több száz kisgyermek fordult meg a sportcsarnokban.

(3szek.ro – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share