Plakát a rovásüldözés ellen – Kossuth tér

Újabb óriásplakát hívja fel a figyelmet a rovásüldözés tényére. Ezúttal a Kossuth téri metróaluljáróban találkozhatnak vele – a politikusok is.

Üzenjünk Budapestnek, hogy ők is megértsék!

A 2014 augusztus 28-án életbelépett rovásüldözés ellen a pályázók saját rovás aláírásos igazolványukkal üzenhetnek, hogy igenis, lehessen használni a székely-magyar rovást a hivatalos ügyintézésben is. Ugyanis, amíg Európában bárhol lehet rovással aláírni, addig Budapest ezt akadályozza (Kúria, Belügyminisztérium, Okmányirodák, Egyenlő Bánásmód Hatóság). Amíg az Országgyűlés sem az Alaptörvényben, sem a Hungarikumok közt nem szerepelteti ezt a kulturális kincsünket, valamint a Nemzeti Alaptanterv sem nevesíti, az MTA meg füle botját sem mozgatja, addig a hivatalok kényük-kedvük szerint értelmezik a törvényt, amely a polgár aláírását szabályozza. Ez ugyanis épp a polgárokra bízza az íráskép megformálását, nem pedig a túlbuzgó hivatalnokokra…

A polgár aláírása: születési vagy házassági családi és utónevének az általa használt és elismert írásképe.

20161119_183452

Pályázati felhívás a metróban

20161119_183809

Pályázati felhívás a metróban (Kossuth tér)

Pályázati felhívás

Várjuk továbbra is olvasóink beszámolóit, tapasztalatait az alárótt személyik okmányokkal kapcsolatban és szintén várjuk még az elkészült okmányok képeit.

Pályázzon saját történetével, alárovásos személyijével! A pályázatról itt olvashat bővebben!

uzenjunk_800px_latin_2

Adománygyűjtés köztéri plakátra

Az alábbi táblázatból kiválaszthatja pénztárcájának, lehetőségeihez megfelelő összeget, amelyet a Paypal Buy Now gombjának megnyomásával Paypal számlájáról, vagy bankkártyájáról tud utalni. Cégek esetében a támogatás az adóalapot csökkenti, melyhez támogatási szerződés készül. Minden támogatás a Rovás Alapítvány számlájára érkezik. Ha úgy egyszerűbb, a banki utaláshoz itt találja a bankszámlaszámot.

  • 500 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 1.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 5.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 
  • 10.000 Ft-tal támogatom a rovásüldözés plakátkampányt 

Minden támogatónknak ezúton köszönjük a segítséget, hogy a rovásüldözés elleni plakátkampány sikeréhez hozzájárul.

(Rovás Infó)

Kapcsolódó cikkek:

 

Share