Rovás a majálison

A Hajógyári szigeten rendezett Jobbik majálison úton útfélen rovásfelirattal lehetett találkozni, ez már természetes. Frissítve.

Olga és Szanyi kapitány a Jobbik mumusa (index.hu)

Jobbik vezetése már nem olyan szomorú, mint a választások éjszakáján volt és remélik, hogy a ‘baloldalt szétverő Gyurcsány? révén sikerül a legtöbb ellenzéki szavazatok begyűjteni az EP-választásokon. Ezt hallhatta Morvai Krisztinától és Vona Gábortól május elsején az, aki nem adta meg magát a kísértésnek, és nem veszett el matricás dögcédulák, trianonos zoknik, Wass Albertes csuklóvédők vásárlási lázában.

Olyan bánatos idő köszöntött a szigetre május elsején, amilyen szomorú volt Vona Gábor a választások éjszakáján, amikor megtudta, hogy nem jutott be egyetlen egyéni képviselőjük sem a parlamentbe.

Ez még nőni fog? – kérdezte a sziget felé menet egy öregúr a mellette sétáló fiatalember kutyájára mutatva. ?Nem, már kifejlődött, ennél nagyobb nem lesz? – vallotta be a srác szinte bocsánatkérőn.

Ez nem mondható el a Jobbikról – gondolhatta az öregúr, mert gyorsítva a lépteit a Hajógyári szigethez indult a borongós időben.

?Miért nincs itt zenebona? – kérdezte egy másik férfi, bár talán túlzás volt azt hinni, hogy az egész sziget a Jobbik rendezvényétől fog dübörögni, túlharsogva a nyári őrületet is.

?Aki szeretné támogatni a Jobbikot és tájékoztatást kapni tőle, az iratkozzon fel a Jobbik központi sátránál? – hallatszott már távolról a nagyszínpadról, de érezni lehetett, hogy nem ez lesz az a mondat délelőtt, amivel lázba hozzák a jobbik majálisára kiérkezett kisgyermekes szülőket, bakancsos, rovásírás melegítős fiatalokat, árpádsávos-székely-magyar zászlós árusokat.

(…)

(Index.hu – eredeti cikk)

szebbjovoertzaszlo2

“Szebb Jövőért” és “Mindhalálig” rovásfeliratos zászló a Nagyszínpad mellett
Magyar Adorján féle betűkkel, a D és I valamint az A és Á azonban alig különbözik egymástól.

onrendelkezeskarpatalja

Önrendelkezést Kárpátaljának – rovásfeliratos molinó (Jobbik majális, 2014.05.02) (kép forrása)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share