Zord időben is rovástábla

alt

Ismét téli szünet köszöntött a közúti táblaállítás munkáira, de az avatások még az ünnepek idején sem szünetelnek. A hétvégén a Baranya megyei Mánfa ünnepelte tábláit.

 

Egységes Kárpát-medencei táblák

A Jobbik Mánfai Szervezete a hétvégén rovás helységnév táblát avatott a településen. A hideg és zord időjárás ellenére Novák Előd a Jobbik alelnöke vett részt az ünnepségen, ahol a képviselő hangsúlyozta, a Jobbik országos missziója keretében végzi a táblák állítását, ezzel is jelezvén a magyarság ősi múltja és hitvilága felé tiszteletét. A Jobbik Mánfai Szervezetének elnöke, Konyári Zsolt az avatáson elmondta, a tábla kihelyezését az önkormányzat is támogatta, csakúgy mint a december 15-én szombaton megrendezésre kerülő I. Karácsonyi Asztalitenisz versenyt, amelyre a Jobbik szervezésében kerül sor a faluban.

alt

Ezzel Harkány, Mohács, Kozármisleny, és Pécs után Baranyában újabb emléket állít a Jobbik ősi írásunknak. A felsorolt településeken kívül még Komlón, Hosszúhetényben, Álmosvölgyben, és Martonfán található rovás helységnévjelző tábla.

Konyári Zsolt – elnök, Jobbik Mánfa

(Jobbik.hu – eredeti cikkek)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share