Megszentelt rovástábla

alt

Rovástábla állítása és megszentelése történt két Tisza melletti kistelepülésen, Cibakháza és Nagykörű bevezető útjain.

 

Megszentelt rovástábla – Cibakháza és Nagykörű

Az egységes rovásos helységnév-tábla állításában Jász-Nagykun-Szolnok Megye vezető szerepét tovább erősítette két Tisza-menti település: Cibakháza és Nagykörű. A táblaállítás mindkét helyen a helyi polgárok összefogásával valósult meg, mely ismételten mélyítette a közösségi munkába vetett hitet. A két település táblaállítói ezért a római katolikus egyház helyi képviselőit felkérték a rovásos táblaállítási ünnepségen való részvételre, s a táblák megszentelésére.

A szertartáson elhangzottak közül kiemelendő, hogy mindennapi tárgyaink megszentelése nem csak az Istenhez, hanem egymáshoz való közeledést a szeretetet is szolgálja. A cibakházi és nagykörűi táblaállítók, valamint a Rovás Alapítvány köszönetüket fejezik ki a római katolikus egyház plébánosainak:

  • Szarvas András, plébános – Cibakháza
  • Galsi János, plébános – Nagykörű

E téli napforduló és a Karácsony ünnepein az egységes rovástábla ügyében mutatott közösségi összefogás és a megszentelés ténye világos útmutatás azok számára, akiket eddig az ősi rovásműveltség és a keresztény világnézet szembeállításával próbáltak megtéveszteni.

Kisfilmek a táblaavatásról és szentelésről: (Cibakháza, Nagykörű):

 

Kapcsolódó cikkek:

Share