Rovástábla rózsaszínben

Ismét rovásellenes vandalizmus történt. Ezúttal egy olyan rovástáblát rongáltak meg, amelyet szinte titokban állítottak fel ….

 

Meggyalázott rovástábla Pilisen

Ismeretlen tettesek rózsaszín festékkel öntötték le a pilisi rovástáblát. A tábla állítását 2010 novemberében kezdeményezte Gajdosné Nagy Tímea önkormányzati képviselő. A képviselő asszony úgy tervezte előterjesztésében, hogy a 2011. évi Trianon-gyásznapon helyezik ki ünnepélyes keretek között a táblát. Azonban a fideszes városvezetés úgy alakította a körülményeket, hogy kizárólag ők folytathassák le a táblaállítási eljárást, majd addig tolták ki a határidőt, hogy végül nem készült el a tábla az emléknapra.

A tábla kihelyezése is méltatlan volt: az emléknap utáni napokban titokban ásták be a földbe, melyről nem értesítették sem a kezdeményező képviselőt, sem a helyi lakosságot, így megfosztották őket az ünnepléstől és megemlékezéstől. Most pedig ismeretlen tettesek rózsaszínű festékkel gyalázták tovább mindazt, amit e tábla jelent. A képviselő asszony intézkedett a tábla azonnali rendbehozatala érdekében.

(barikád.hu – eredeti cikk)


Kapcsolódó cikkek:

Share