Szervezett táblarongálás!

Előre tervezetten, célzottan, az éj leple alatt támadtak a rovásellenes rongálók Dunaújvárosban. A felbujtókat és a végrehajtókat keresik … nem csak a rendőrök!

 

Te érted? Ki érti … ???

Előre elkészített kartonpapír sablonnal, fekete és piros színű festék felhasználásával rongálták meg a dunaújvárosi rovástáblákat az elmúlt héten. Az akció megtervezett, szervezett módon történt. Az üzenet egyértelmű: nem csak az elcsatolt területeken garázdálkodnak a magyar kultúra, nyelv elpusztítására törekvők, hanem Magyarországon is.

A tett ezért kimeríti a közösség elleni izgatást, nemzeti jelképek rongálását. Nem mellesleg pedig csoportosan elkövetett garázdaság, amely köztörvényes bűncselekmény.

Jelen esetben már nem csak néhány szerencsétlen agyhalott esztelen pusztítása történt, hanem céltudatos, ideológiai alapú gyűlölet-bűntett. Nem csak az elkövetők és a közvetlen felbujtók fogják e tett következményeit viselni, hanem azok is, akik erre biztatatnak a közéletben, médiában, vagy akár csak naplójukban, mint ahogy Borek András teszi.

A pusztítást helyre fogják hozni az építő értékrendű táblaállítók. De a táblarongálóknak, felbujtóiknak tudniuk kell: nem csak a rendőrség lesz a sarkukban!

 

Antimagyar támadás a dunaújvárosi rovástáblák ellen

?Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg.
Önmagát a nép úgy semmisíti, meg, ha múltját már nem látja,
jelenében csavarog, jövőjében nem hisz.?
Sajnos már Dunaújvárosban is támadnak a magyarfóbiások. Február 28-án éjjel ismeretlenek meggyalázták a közelmúltban a város több pontján kihelyezett rovásírásos helységnévtáblákat.

E nemtelen és alattomos patkányoknak nem okozott gondot, lelkiismeret-furdalást nemzeti kultúránk, hagyományaink sárba tiprása. Az ilyen emberektől az sem lenne meglepő, ha saját őseik sírját is megrongálnák, hiszen csak ártó, romboló szándék vezérli őket. Az éjszaka sötétjében, suttyomban véghezvitt akció jól jellemzi e gyökértelen faj gyávaságát, mely mint a féreg, rongálja a házat, de ha mozgást észlel, elbújik.
 
Sajnos ezek a nemzeti kultúránkat rongáló senkiháziak itt élnek köztünk, és csak azon munkálkodnak, hogy ártsanak, romboljanak, hiszen az építő munkához gyengék és alkalmatlanok.

A táblán szereplő firka ?Te érted?? sajnos egy szomorú kérdést vet fel: talán mi vagyunk a Földön az egyetlen nép, amelyik nem tudja elolvasni a saját írását? Az elmúlt évtizedben jó, ha 1-2 százezer magyar honfitársunk ismerkedett meg ősi írásunkkal, ám nagyon kevesen használjuk még. Egy kínai, egy arab, egy gót, vagy egy latin, elképzelhetetlennek tartaná ezt – még az egyébként nyilvánvaló angol terjeszkedés mellett is.
 
Az ősi magyar rovásírásunk ismeretét már régen az alapfokú oktatásunk részévé kellett volna tennünk. Akkor a táblán szereplő kérdésre egyszerű lenne a válasz, bár a zsigerből magyargyűlölő liberálcionista csoportok értelemre nevelése már komolyabb kihívást jelent.
 
Simon Csaba – dunaújvárosi Jobbik (Kuruc.info – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share