Nagy szavak – hibás rovás

alt

Rendszeresen találkozunk a rovással kapcsolatban olyan “nagyívű világmegváltás” hangulatú cikkel, amelynek szerzője még az ABC-t sem ismeri…

 

Újra egy hibás rovás ABC

Egyre fokozottabb érdeklődés mutatkozik nemzeti írásunk iránt, ami első jele az ébredésnek. Mindez örömteli dolog, azonban a rovásműveltséggel kapcsolatban “igét hirdetők” között nagyon sok a szenzációhajhász, vagy “megélhetési őstörténész”, aki még a rovás ABC-vel sincs tisztában, csak másolgatja az itt-ott talált képeket. Az alábbi példában a szerző olyan billentyűkiosztást használt, ahol a hosszú magánhangzók helyén “bogárbetűk” szerepelnek, de ez számára nem tűnt fel – mivel valószínűleg nem ismeri őket sem. Lásd az Á és É rovásbetűit.

Az ősi székely-magyar rovásírás titka. A kódolt nyelv (Erdélyi polgár)

Neves íráskutatók felismeréseit ötvözve és benső indíttatásaival, az alábbi rovásjel-értelmező táblázatot állította össze Balogh László Imre parapszichológus Lélekkutató, író:

A táblázat segítségével nem csupán az ősi Magyar szavakat lehet elemezni, ugyanis a mai szóváltozat nekünk üzen – a nyelv intelligens változásait Isten vezérli, Ő tudja, mit kell üzennie a jelen Magyar emberének, a fejlődő nyelve által.alt

A Lélek, a számomra korábban ismeretlen rovásjelek irányába vezetett, hogy szembesüljek a nyelvészek és sumer kutatók tanácstalanságával – többnyire egymás mellé írt szótagokat elemeznek, abban sem egyetértve, hogy jobbról, vagy balról írjanak.

(Megjegyzem, azokkal értek egyet, akik a természetes fejlődésnek a megszokott balról jobbra írást tartják.) Alaposabban elmerülve az ISTEN szavunk elemzésébe, úgy éreztem, hogy nem két szótagra kell bontanom (Is-ten), hanem az “s” kötőszót külön értelmezve kell megtalálnom a szó üzenetét. És a rovásjelek választ adtak: az I betűnek ugyanis külön jelentése van, az I önmaga egyedül Istent jelenti!

(Erdélyi polgár – blog részlet, Magyar Istentudat – hivatkozott eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share