Rovás zavarja a maffiózót

Tasnádi Péter “vállalkozó” ismét panasszal élt a büntetésvégrehajtás ellen. Állítása szerint náci jelképek és a rovás sérti vallási érzékenységét a börtönben.

 

Újabb rovás-rettegő

Ezúttal a többszörösen elítélt bűnöző, Tasnádi Péter érzi magát emberi méltóságában és zsidó vallási hovatartozásában megalázva – többek között a rovásírás által, írja cikkében a szélsőbaloldali bulvárlap, a Népszava tollnoka. A kötelező nácizás most sem maradt el …

Nácik őrzik Tasnádit?

Horogkeresztes, rovásírásos tetoválást viselő bv-őrök felügyelik Tasnádi Pétert a Kozma utcai börtönben, a zsidó vallását nyíltan felvállaló 62 éves üzletembert vetkőzésre kényszerítik és fenyegetik – értesült lapunk. A Fővárosi Főügyészség azonban alaptalannak találta a panaszait, míg a BVOP szerint is jogszerű Tasnádi fogvatartása, őreik pedig nem viselnek tiltott önkényuralmi jelképeket.

Emberhez méltatlan, megalázó fogvatartási körülményekre, folyamatos zaklatásra panaszkodik Tasnádi Péter, mióta a budapesti Kozma utcai fegyház és börtönben tölti jogerős büntetését – tudtuk meg. A zsidó vallását nyíltan vállaló vállalkozó állítása szerint több felügyelőn is rasszista tetoválásokat látott: így horogkeresztes és rovásírásos rajzokat, miközben a büntetés-végrehajtás őrei nem viselhetnek tetoválásokat.

(ez itt az ajvékolás helye)

Lapunknak a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője cáfolta, hogy őreiken ilyen tetoválások lennének; mint Szalai Tímea kitért rá, a fogvatartottakat “vallási vagy etnikai hovatartozásuk miatt nem érheti hátrányos megkülönböztetés”. Megerősítette, hogy az eddig lezárult vizsgálatok nem állapítottak meg jogsértést vagy mulasztást, de ha hasonló felmerülne, a büntetés-végrehajtás “megteszi a szükséges intézkedéseket”.

Tasnádi Pétert legutóbb márciusban ítélték 6 év 3 hónap fegyházbüntetésre a Pesti Központi Kerületi Bíróságon első fokon önbíráskodás, rablás és személyi szabadság megsértése miatt – annak ellenére, hogy a bíró is elismerte sértetti szerepét. Tasnádiék a Helsinki Bizottsághoz és a strasbourgi Emberi Jogi Bírósághoz is fordultak, “azonnali beavatkozást” kérve. 

(B. L. N. / Népszava / – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share