Örökség karóra

A 2012-es rovásnaptár nyomán került a figyelem középpontjába a különleges rovásfeliratos óra és egyik tervezője, Bán Miklós.

 

Olvasói levél: ÖRÖKSÉG KARÓRA

Karácsonyi ajándékként megkaptam a Rovás Alapítvány 2012-es naptárát. A lelkes lapozgatást azonban megszakította egy kép. Ledöbbentem álltam, hogy erről még hogy hogy nem hallottam, miközben szinte minden ?nemzeti? boltban jártas vagyok. Aktív kutatómunkába kezdtem, hogy felleljem Bán Miklós tervezése alatt készülő órát, úgy hogy írtam a Rovás Alapítványnak, akik továbbadták és a kör ott zárult be, hogy maga Bán Miklós válaszolt nekem, és mellékelt egy katalógust is.


Íme a levél:

?Jelenleg az óránk fejlesztés alatt áll, ezért nincs fent a neten semmiféle információ. Reményim szerint az események januárban felgyorsulnak, egy két hónapon belül késztermékkel is elő tudunk állni, de a kifogástalan minőség érdekében semmiféle szükségmegoldást nem szeretnénk alkalmazni. Egy prototípusunk elkészült, KO35 nemesacél anyagból, jelenleg a számlap ródiumozása és a kifogástalan előállítása a feladatunk. Csatolok egy kiadványt, itt még virtuálisan megépített makett szerepel, de küldök fotót a protoról is. A mechanikákat az ETA-Swatch Group fogja szállítani, ezek kifogástalan chronometer minősítésű automata mechanikák. Az óra kivétel nélkül nemes anyagokból fog készülni, Rozsdamentes acél, 18 karátos sárga és vörös arany, ródiumozott fogaskerekek, Zafír, karcmentes üveg, minőségi szilikon tömítések, csavarozott hátlap, 100 m-ig vízállóság. Az árakról még konkrétat nem tudok mondani, az alap modell acél tokozással hozzávetőlegesen 2000 Euró körül lesz. Az órák egyedileg kézi munkával fognak készülni, alacsony példányszámban.

Érdeklődéséért köszönet,

Tisztelettel az óra tervezője: Bán Miklós

Ui.: Az órát reményeim szerint hamarosan, tőlünk lehet megrendelni, egyedileg készül el.?

A katalógust feltettük a szerverre, hogy ti is hozzáférhessetek. A katalógus itt érhető el: kepek.magyarfoldre.hu/cikkek/BMB_150_lpi.pdf

Eleven MC

(magyarfoldre.hu – eredeti cikk)


Kapcsolódó cikkek:

Share