Avatás – Szank, Kunhegyes, Sárospatak

Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén élen jár a rovástáblák mozgalmában. Szank, Kunhegyes és Sárospatak határában avattak helynévtáblát. Képes beszámolók.

 

Sárospatak – összefogás a táblákért

Ismételten nagyszerű összefogásra mutatott példát Borsod. Sárospatakon a Jobbik helyi alapszervezete és a Magyarok Szövetsége széles társadalmi összefogással állított egységes székely-magyar rovásos helynévtáblát.

További képek a sárospataki rovástábla avatásról itt nézegethetők.

Szank – Felavattuk a rovásírásos helységnévtáblát!

Hosszas szervezőmunka után 2011. november 19-én délután 3 órakor felavattuk a településünk rovás-írással készült helységnévtábláját. A rendezvény a Himnusz eléneklésével vette kezdetét. Nemzeti imánk után Lenhardt Balázs a Jobbik országgyűlési képviselője leplezte le a táblát, melyre ezt követően Salánki Ferenc főtisztelendő plébános úr magasztos gondolatok kíséretében adta áldását.

A továbbiakban ifj. Tabajdi Gábor, Szőke István Atilla: Rovás Himnusz c. versét, majd Tabajdi Anna, Friedrich Klára: Rovás-író gyerekeknek című versét adta elő. A művészi előadások sorát Juhász Eszter zárta a Tartsd magad nemzetem című dal gyönyörű eléneklésével. Ezt követően képviselő Úr mondta el gondolatait. Megemlítette többek közt Talleyrand Napóleonnak adott tanácsát, mely szerint vegye el a magyarok történelmét, és azt csinál velük amit akar. Ezt a módszert később a Habsburgok (sajnos elég hatékonyan) alkalmazták is. Ez a tábla viszont emlékezteti a mellette elhaladókat ősi történelmünkre, és kultúránkra. Beszéde végén megkérte a szanki lakosokat, hogy mondjuk el mindazoknak, akik erre járnak, gyermekeinkek, ismerőseinknek, ezt a táblát érettük, mindannyiunkért és egy szebb magyar jövendőért állítottuk.Az avatás a Székely Himnusz eléneklésével zárult. 

A rendezvény sikeres lebonyolításában külön köszönet illeti Takács Istvánt és Bubori Tamást, akik megoldották a hangosítást. Köszönet Simon Mihálynak amiért közreműködött a tábla Budapestről való ideszállításában. Továbbá hálás köszönet mindazoknak, akiknek anyagi áldozatvállalása nélkül a tábla nem kerülhetett volna helyére! 

Délután 4 órától a Művelődési ház mozitermében meghívott képviselők tartottak lakossági fórumot. Elsőként Suhajda Krisztián a Jobbik Bács-Kiskun megyei elnöke, a megyei képviselőtestület tagja tartott beszámolót. Felvezetőként beszámolt a mozgalom korai időszakáról. A 2000-es évek elején, a Soltvadkert környékén összegyűlt egyetemisták köréből indult ki a szervezet, amely aztán napjainkra egy 17%-os párttá nőtte ki magát. Az önkormányzati választások eredményeképpen 3-an kerültek be a megyei képviselő-testületbe. Mivel mindannyian mezőgazdaságban járatos emberek, ezért a mezőgazdasági bizottság munká-jában szerettek volna részt venni, de nagy meglepetésre a Fidesz vezette testület nem is kezdeményezte ilyen jellegű bizottság felállítását, ami elég különös egy agrárjellegű megyében. A határozott fellépésnek hála néhány napon belül mégiscsak sikerült a fenti bizottságot felállítani Vakulya István jobbikos képviselő elnökletével. További lényeges siker, hogy sikerült a megyei kitüntetések körüli Fidesz-MSZP ?mutyikat? leállítani, és a kitüntetéseket arra érdemes személyeknek adni, a jelentős pártállami múlttal rendelkezők helyett. A párt megyei helyzetéről szólva megtudhattuk, hogy az alapszervezetek száma gyarapodik, kialakult egy profi választmány és nemrég vette kezdetét az ifjúsági tagozatok megalakítása is. 

Ezek után Dr. Lenhardt Balázs osztotta meg gondolatait. Amíg a demográfiai kilátások katasztrofálisak a magyar gyerekek születését tekintve, addig ez nem jellemző a cigányságra. A magyar adófizetők pénzéből megvalósuló megélhetési gyermekvállalás nem fenntartható ezen demográfiai folyamatokat figyelembe véve. Ehelyett a cigányságot vissza kell vezetni a munka világába. Aki pedig a törvényes renden kívül éli életét, azzal szemben a hatóságoknak a leghatározottabban kell fellépni. Az országban több helyen már kiadták az intézkedő rendőröknek feletteseik, hogy bizonyos származású személyekkel inkább ne tegyenek semmit! Érdekes volt megtudni a bankok alkalmazott gyakorlatát a közteherviselés terén. Az óriási kedvezmények, és adózási kiskapuk eredményeképp a bankoknak mindössze a jövedelmük néhány százalékát kell befizetniük adóként. Rájuk jellemzően, viszont még ezt is vehemensen támadják. Az állam-adósság kamatterhe 3000 milliárd Ft évente, ami több, mint amennyit egészségügyre és oktatásra fordít a kormány. Érdekesség, hogy ezzel szemben az emberek százezreinek kilakoltatástól való megmentésére létrehozott nemzeti eszközkezelő mindössze 5(!) milliárd forintból gazdálkodik. Egy szó mint száz: aránytalanul sokat költ a kormány egy visszafizethetetlen adósság törlesztésére ahelyett, hogy ezzel a pénzzel a magyar érdekeket szolgálná. Képviselő úr rámutatott az unió gyarmatosító politikájára is, mellyel leépítik a magyar ipart és mezőgazdaságot, majd a külföldi multik letarolják a piacot. Magyarország az adósság elleni háborút elsődleges céljaként tűzte zászlajára, de ez a héten látványosan megbukott. Ehelyett az egyetlen járható út az adósság újratárgyalása és/vagy annak részleges elengedése. 

Felszólalt Hunyadi László a történelmi Vitézi Rend főkapitánya. A Rendet Horthy Miklós alapította a trianoni diktátumot követően, kipróbált és megbízható katonákra támaszkodva. Elmondta, a Rend célja, hogy újra visszaadja azt az önállóságot a nemzetnek, amelyet 1000 éven keresztül megőrzött a Kárpát-medencében. A lakossági fórum végén a hallgatóság kérdéseinek megválaszolása után a jelenlévők elénekelték a Szózatot, majd a rendezvény véget ért.

(Rovás Info -ifj. Szőke István-)


Táblaavatás Kunhegyes határában – Jász-Nagykun-Szolnok őrzi aranyérmét!

2011. november 27-én a Jobbik Kunhegyesi Alapszervezete rovásírásos helységnévtáblákat állított fel városunk mind az öt bejövő útszakaszánál.

Ígéretünkhöz híven egy színvonalas ünnepség keretében bonyolítottuk le az állítást. A kb. 60 vendéget számláló eseményen vitéz Szász Ottó, a Horthy Miklós Vitézi Rend székkapitánya, valamint Murányi Levente országgyűlési képviselő tartott ünnepi beszédet. Szathmári Norbert a helyi Jobbik elnöke Sajó Sándor gondolatait tolmácsolta a megjelenteknek, Nagy Péter trombitaművész csodálatos történelmi dalokat játszott hangszerén. A beszédek után került sor a tábla leleplezésére a Fegyverneki út felőli helységnévtáblánál. A rovástáblát Murányi Levente és Szathmári Norbert leplezte le a kunhegyesi tagság és a megjelent vendégek előtt.

Köszönet mindazoknak, akik segítettek abban, hogy mára ez az öt tábla Kunhegyes hírnevét gazdagíthatja és hírdetheti a kárpát-medencei magyarság egybetartozását.

(Jobbik Kunhegyesi Alapszervezete – eredeti cikk)

Úri település:

Kapcsolódó cikkek:

Share