Rovástábla – Pápa

Újabb kistérségek csatlakoznak az egységes rovásos helynévtáblák állításának mozgalmához. A Dunántúlon Veszprém, Fejér és Somogy megye verseng az élen.

 

Rovásos településtáblák Pápán is

A magyar rovásírás a nemzet egyik méltatlanul elfeledett kultúrkincse és a magyarság megmaradásának egyik jelképe napjainkban – fogalmazott a mai sajtótájékoztatón Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke.

A politikus arról számolt be, hogy a Pápaiak a Nemzetért Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete egy-egy rovásírással írt településtáblát helyez ki Pápán, a győri bevezető szakaszon és Pápa-Tapolcafőn, a veszprémi oldalon. Orbán Imre elmondta, a két szervezet önerőből készítette el a székely-magyar rovásírással írt táblákat. Kihelyezésüket a Magyar Közútkezelő Kht. engedélyezte.

– Ezúton hívom fel a Pápán és környékén tevékenykedő, nemzetben gondolkodó szervezetek és polgárok figyelmét, hogy Pápán még számos bejárat létezik, szeretnénk, hogyha csatlakoznának ehhez a misszióhoz, és elérhetnénk azt, hogy ha valaki Pápa városát bármely irányból megközelíti, láthassa az ősi magyar rovásírásnak eme jelképeit – mondta Orbán Imre.Süle Zsolt, a párt egyik alelnöke ismertette a székely-magyar rovásírás történetét, majd kihangsúlyozta, a rovásírás a magyarság megmaradásának szimbóluma, hiszen – akárcsak népünk – oly sok viszontagság után megmaradt emlékezetünkben.

A táblákat várhatóan november folyamán helyezik el végső helyükön, egyet Pápán, egyet pedig Tapolcafőn.

(Pápa Ma – eredeti cikk)

 

Sajtóvisszhang:

 

Kapcsolódó cikkek

Share