Rovás üdvözlőtábla – Biatorbágy

Különleges táblaavatásra kerül sor Biatorbágyon: a régi üdvözlőtáblákat újították fel, amelyen rovással kapott helyet a köszöntés mellett a település neve is.

 

Üdvözlőtábla az egységes rovásjelekkel

Az egységes székely-magyar rovásos helynévtáblák mellett az úgynevezett köszöntőtáblákon is egyre többször jelenik meg a szabványos betűkészlet.

Ilyen táblát ezidáig például Sepsiszentgyörgyön készítettek, melyen az egységes Kárpát medencei rovásos helynévtáblákra jellemző rovásbetűk olvashatók. A kreativitásnak nincs határa!

Biatorbágyon is egyedi ötlet

Szeptember 17-én, szombaton kerül sor a város bejáratainál elhelyezendő, közadakozásból megvalósult, új, rovásírásos biatorbágyi köszöntőtáblák szimbolikus felavatására a kodály téren (Meggyfa utca – Ország út sarok).

Beszédet mond Tarjáni István polgármester, valamint Bodnár Lajos és Hadnagy Ágnes kezdeményezők.

A téren 16:00-18:30 óráig Balczó András és dr. Varga Tibor: Hit, történelem, igazság; a Rovás Alapítvány: Az élő rovás; valamint Molnárné Czeglédi Cecília: A magyar nyelv kincsei című előadásai hangzanak el.

Ez idő alatt a gyerekeknek fafaragó és kézműves segítséggel kaphatnak betekintést a rovás írás világába.19:30-tól a Faluházban folytatódik a program a Romantikus Erőszak együttes koncertjével, 21:00-tól táncház, székely és felcsíki táncokat tanít Strack Orsolya és Imre Béla.

Biatorbágy rovásos üdvözlőtábla rajza

 

(faluhaz.biatorbagy.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share