Gyűjtés az üdvözlőtáblákra

Biatorbágy önkormányzata lendületben – a rovásfeliratos üdvözlőtáblákért gyűjtést rendeznek, a helyi lakosság támogatását kérik. Karcagon is folyik a lakossági gyűjtés a cél érdekében.

 

Biatorbágy

Megújulhatnak a köszöntőtáblák a város bevezető útjain. Lecserélésük szükségességére egy civil mozgalom hívta fel a figyelmet. Az eredeti javaslatban különálló rovásírásos táblák elhelyezése szerepelt. A képviselők ezen ötletből kiindulva egy jobbik megoldást választottak, amely szerint az amúgy már eléggé viharvert köszöntőtáblákra a teljes felújításuk során kerülhetne a rovásírásos szöveg.

A Képviselő-testület a város szűkös anyagi lehetőségeire tekintettel az ötlet megvalósítását ebben az évben csak Biatorbágy lakóinak anyagi közreműködésével látja biztosíthatónak. A táblacsere közel 200 ezer forintos költségének összegyűjtése érdekében az Önkormányzat számlát nyitott, amelyre a felajánlások 2011. szeptember 15-éig banki átutalással és a Városháza ügyfél-tájékoztatóján igényelhető sárga csekken fizethetők be.

A ?Lakossági felajánlások? megnevezésű számla száma 10918001-00000005-65370385.Fontos! Kérjük a tisztelt adományozókat, hogy az átutalás közlemény rovatában tüntessék fel: Rovásírás.

(Biatorbágy Város Önkormányzatának hivatalos honlapja)

 

Karcag

(Szabó CSaba – Jobbik Karcag)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share