Antifasiszták és a rovástábla

Szélsőbaloldali aktivisták még mindig ott ragadtak le, hogy mindent magyar értéket fasisztának bélyegeznek. Szánalmas, de sajnos kártékony tevékenységükre példa az alábbi cikk.

 

Rovásírásba zárt propaganda

Míg a világ bármely népe büszke lenne arra, hogy saját írásrendszere van, sőt nagy valószínűséggel országimázsának építéséhez használná, addig Magyarországon még mindig hangoskodnak olyan csoportok, akik nemzeti kultúra ellehetetlenítésén kívül másban nem érdekeltek.

Demokráciában elfogadhatatlan…

“A Jobbik ideológiájának terjesztésében fontos eszköz a hagyományőrzés címkéjébe burkolt propaganda. Egyre több településre kényszeríti ugyanis rá a Jobbik-lobbi a rovásírásos táblák használatát. Meddig mehetnek el és mit tegyünk ezellen?

Az Index és Novák Előd testamentuma (kurucinfo) is beszámolt arról, hogy rovásírásos helységnévtáblát avattak hétfőn Hódmezővásárhely határában. A város polgármestere, egyben a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője, Lázár János korábban kitiltotta a városból a Magyar Gárdát, eltávolította a városból az árpádsávos zászlókat, ezért érdeklődve hívtuk fel [INDEX] a helyi polgármesteri hivatalt, miként engedélyezhették a leginkább a Jobbikhoz köthető táblaállítást.”

Az ötvenes évek kommunista diktatúrájának propagandista lelkületét láthatjuk viszont a fenti gyűlöletbeszédben, amely az Index – amúgy többnyire tárgyilagos cikkének átmásolása után, a következőket fűzi hozzá:

“Véleményünk szerint a lakók megkérdezése nélkül egy egyértelmű politikai céllal felállított reklámtábla felállítása elfogadhatatlan. Nem hagyhatjuk, hogy a szélsőjobb gúnyt űzzön a magyarokból és rátegye kézjegyét az összes hazai településre. Szólaljunk fel, írjunk e-mailt a polgármesterünknek, fejezzük ki felháborodásunkat emiatt. Érdemes lenne egy Facebook oldalt is csinálni, amelyben ez ellen tüntetünk és követeljük a táblák eltávolítását. Természetesen a népszerűsítésben mi is segítünk!”

(Nehallgass.org – eredeti cikk)

Rovásinfo vélemény:

A “véleményünk szerint” stilisztikai alkalmazása sem menti a szellemi alacsonyságot és sanda szándékot, hogy egy kulturális értéket napi politikává silányítsa egy törpe kisebbség. Megnyilvánulásuk nem más, mint ideológiájuk névjegye – a magyarellenes gyűlöletkeltés.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share