Itt a tavasz – táblaavatás

Felpezsdítette a táblaállítási kedvet a korai tavasz. Bár márciustól kezdődik a rovásos helynévtáblák nagy számú avatása, Gyöngyöshalász községben Vona Gábor már február 18-án avat.

 

Tavaszi táblaállítás – rovástáblák százai

A Rovás Alapítvány által kezdeményezett egységes rovásos helynévtábla állítási mozgalom az őszi hónapok alatt sikeresen elindult és a téli felkészülés után, a tavaszi jóidővel ismét lendületet kapott. Naponta érkezik újabb és újabb érdeklődés, táblaigénylés. Önkörmányzatok, civil és politikai szervezetek, helyi baráti közösségek és magánszemélyek egyaránt a kérelmezők között vannak. Az már bizonyos, hogy a következő pár hónap több száz táblája a jelenlegi határokon innen és túl egyszer és mindenkorra új fejezetet nyit nemzeti írásunk történetében.

 

Táblaállítás – Gyöngyöshalász

A Jobbik helyi alapszervezete február 18-án avatja a település székely-magyar rovással készült helynévtábláját, melynek avatásán részt vesz Vona Gábor, valamint a helyi önkormányzat és a környékbeli települések elöljárósága. A meghívó szerint Heves Megye első székely-magyar rovásírásos helynévtáblája a Kárpát-medence magyarságának összetartozását jelképezi. (Eredeti cikk – Barikád)

 

Táblaállítási tájékoztató – Budapest

Szegedi Csanád a Jobbik EP-képviselője a házigazdája annak a rendezvénynek, melyet a mozgalom keretein belül tartanak Budapesten február 20-án. Mint ismeretes, Szgedi Csanád már az ősszel meghirdette a tavaszi ‘100 rovástábla állítását” a Jobbik részéről. A legfrisebb hírek szerint a jelenlegi igénylési előkészületek száma már most meghaladja a kitűzött célszámot.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share