Pesti műsor – Ősmagyarkodás

Ismét egy névtelen-hontalan szerző kapcsol össze két nemes témát, becsmérlő felhanggal: magyar finomságok a rovás és a magyar nemzeti szimbolika ellenében.

 

Pesti műsor – Berkenye Finomságok Boltja

A magát fősodornak nevező megmondó média érthető keserűséggel szemléli a deviancia uralmának alkonyát, a közösségi gondolatok – közötte a nemzeti önazonosság – megjelenésének minden formáját. Pedig most már a “művelt nyugat” is hivatalosan kijelentette: multikulti konyec. Ennek az életérzésnek adott hangot a Pesti Műsor szerzője, aki talán maga sem vette észre, hogy véletlenül valódi értékről írt: minőségi helyi áruk boltjáról. Örvend annak, hogy itt még nem szittya generálszószt (nemzeti szimbolika) és rovásírást talált. 

Nos, nincs mindig karácsony, mivel a cím megvan, a nagyszerű boltnak hamarosan ajándékként elküldjük a rovásfeliratot! (lásd a bélyegképet!)

 

Magyar finomságok – rovásírás nélkül 

Korábban már olvastam róla, de valahogy sosem esett útba a varázsos nevű Berkenye Finomságok Boltja, most azonban előre tervelt módon kerestem fel a piciny alapterületű, mégis hatalmas választékot kínáló boltocskát.

Már az ötlet is kiváló; a bolt üzemeltetői országjárásuk során fedezik fel maguknak a helyi termelők különlegességeit, amelyeknek a legjavát elhozzák Budapestre, a Lövőház utcába, ahol bárki megkóstolhatja, megvásárolhatja az amúgy az Őrségben vagy épp a Bakonyban eldugott őstermelő terményeit. Kaphatók a legkülönfélébb házi lek­várok, savanyúságok, szürkemarha- és mangalica-felvágottak, vad tőkehúsok és persze a különleges kézműves sajtok, amelyek magától értetődően ugorják meg a francia sajtok képviselte színvonalat. Ne feledkezzünk meg a hidegen sajtolt, fűszeres olajokról, házi készítésű szörpritkaságokról és biogyümölcslevekről sem.

Egyszóval minden kapható, ami szerte az országban megterem, és mindaz, ami miatt egykor a Monarchia éléskamrájának hívták Magyarországot. Ami talán a legszimpatikusabb: a bolt ?rendezőelve? valóban a minőség, a szeretet és kedvesség, és nem az ilyesfajta profilú boltok harcos, politikus kiállása, az ősmagyar, szittya generálszósz. Magyar finomságok, különlegességek kardcsörtetés és rovásírás nélkül.

Éljen soká!

Cím: Budapest, II., Lövőház u. 24.

(Pesti Műsor – eredeti cikk)

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share