Szavazás – Rovásismeret

Szavazás

Újabb szavazás eredményeit tesszük közzé, melyek a Rovás Info olvasóinak a rovás mindennapi alkalmazásával kapcsolatos szokásait elemzi.

 

Értékelés:

 

Meglepő, de örömteli eredmény, hogy csak a szavazók elenyésző kisebbsége (2,7%) nem érdeklődik a rovásműveltség iránt. A válaszadók másik kis hányada az, aki még nem hallott a rovásról, de érdeklődik iránta (5,1%). A döntő többség viszont ismeri a rovást, s bár a szavazók harmada nem használja azt rendszeresen, a mindennapi életben rovók abszolút többséget (58,9%) élveznek.

Eredmények: (itt)

Az eredmény és a szavazatok száma (2 hónap alatt majd 300) azt jelzi, hogy a rovás a vártnál nagyobb hányadban van mindennapi használatban. Tehát azt mondhatjuk, hogy határozott igény mutatkozik a rovás korszerű alkalmazására az élet minden területén.

Reméljük, hogy egyedülálló irásbeli műveltségünknek nem csak múltja, hanem élő léte minél hamarabb tényként kerül tudomásulvételre mind a teljes magyar nyelvi közösségen belül, mind azon túl a világ minden kultúrnépe által. E célból, a mindennapi használat igazolásához reméljük olvasóink, s a rovók hathatós közreműködését.

Rovás Alapítvány. 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share