Betűépítmények a Püski-Massziban

alt

Dittler Ferenc jóvoltából egy egész estét tölthettek a betűk bűvöletében az “Élő rovás” előadás sorozat vendégeit. 

 

Betűépítmények a Püski-Massziban (Rovatmagazin)
 
Március 11-én, 18 órától tartotta meg előadását és gyakorlati óráját Dittler Ferenc, a rovásírás és az összerovások művésze, mestere. A Püski-Masszi Könyvesház Galériájában megtartott rendezvény az Élő Rovás sorozat harmadik része volt. 

Dittler Ferenc előadása letölthető a Letöltések/Hangtár menüpont alatt.
>>>LETÖLTÖM<<<

 Minden alkalommal egyre többen kíváncsiak az Élő Rovás előadássorozatra, melynek keretein belül csütörtökön Dittler Ferenc tartott előadást és gyakorlati foglalkozást a Püski-Masszi Könyvesházban. A rendezvényen szó esett a gyönyörűi összerovások elkészítésének szabályairól, de az eredetileg építésznek tanult ?rovás-művész? néhány alkotását is bemutatta. ?Jobbról balra, felülről lefele és kívülről a rajz belseje felé kell haladni? – fejtette ki előadásában.
 

altDittler Ferenc összerovásai között a legnagyobb sikert az ?Állatkert? címet viselő nyerte el. A lapon több tucat állat neve szerepelt, méghozzá olyan módon, hogy a felirat kirajzolta magát az élőlényt. A hal, a macska és a gólya mellett a többi alak is mestermű volt.

 Az előadás után a közönség nagy örömére az építész minden jelenlevőnek megrajzolta a nevét – természetesen összerovással, majd hamar előkerült egy lucaszéke, melyet a közönség soraiban ülő székely férfi faragott. A különleges ülőke tizenhárom különböző fából készült, melyekbe típusuk nevét is belerótta az alkotó.
 

Végül mindenki ?rováslázban? égve, zsebében neve rajzával távozott a rendkívül érdekes és különleges programról.


Kapcsolódó cikk:

Share