Magyar Magvető

A Londonban szerveződő hagyományőrzéssel és magyar érdekekért kiálló egyesület természetesen rovással is kiírja a nevét: Magyar Magvető.

A Magyar Magvető bemutatkozása

“Brit földön járva, magyar gondolatokat vetve” – Magyar Magvető

Kik vagyunk mi, a Magyar Magvető?

Főleg Londonban élő magyar hazafiak vagyunk, de vannak tagjaink és barátaink szerte az Egyesült Királyságban. Például jelen vagyunk Bristolban és Manchesterben is. Ez egy pártfüggetlen baráti közösség, amit az azonos világnézet, a tettrekész hazafiasság köt össze.

magyarmagveto3

Tevékenységünk többrétegü. Megemlékezéseket szervezünk nemzetünk ünnepein, gyásznapjain, sajátos megmozdulásokkal tiltakozunk bizonyos igazságtalanságok ellen, mint ahogy tettük azt az elmúlt években sok helyen és ügyben.
London valamely forgalmas pontján látványos molinókat helyezünk ki, szórólapokat készítünk, amiket az arra járóknak és turistáknak osztogatunk, mindezzel felhívjuk figyelmüket arra, milyen igazságtalanság történt velünk annak idején, és történik a mai napig emberek százezreivel Európa közepén. Minden évben megrendezzük London belvárosában a trianoni békediktátum elleni tüntetésünket, ezzel is üzenve a világnak, hogy ez a történet még nincs lezárva, nem felejtünk, és nem nyugszunk bele. Nem, Nem, Soha!

Ennek a keretén belül már hivatalosan leveleztünk David Cameron brit miniszterelnökkel, az alapvető emberi jogok alkalmazásának elmaradásáról (nyelvhasználat, iskola, jogszolgáltatás) az elszakított területeken elő magyarsággal kapcsolatban. A kormányfő válasza sablonos volt és nem a lényegről szólt, de ennek ellenére szeretnénk felhívni minél több ember figyelmét arra, hogy mi folyik a világban.

Igyekszünk tabudöntögető előadókat, hazafias közéleti személyiségeket is olykor meghívni. Előadásokat is szervezünk az itt élő, hozzánk hasonlóan gondolkodó magyaroknak. Többek között volt már nálunk, Bogár László közgazdász, FankaDeli magyar underground hiphop előadó, Bálint Natália operaénekes, Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, Morvai Krisztina független Európa Uniós képviselőnő és még folytathatnánk a sort.

Kulturális programok szervezésében is résztveszünk. Például gyermek és családi napokon, mikulás ünnepségeken, ahol megismertetjük a gyermekeinkkel a történelmünket, büszke múltunkat és csodálatos hagyományainkat.

Amikor tehetjük, akkor kilátogatunk a természetbe is. Rendszeresen kirándulunk, túrázunk közelebbi és távolabbi helyekre Anglián belül. Ezenkívül még rendszeresen összejövünk bográcsozásra, sütögetésre, vagy csak egy sörözésre, ahol kulturáltan, de könyedebb hangulatban tartunk eszmecserét a világ kis és nagy dolgairól. Többek között azt is büszkén elmondhatjuk, hogy már több szerelem szövődött az elmúlt években a tagok között.

Eseményeink alkalmával gyüjtéseket is rendezünk, elsősorban azok részére, akik sokat tesznek a magyar megmaradás érdekében.

Az egyik testvérszervezetünk a HVIM Erdély. Támogatjuk a rendelkezésre álló eszközeinkkel békés küzdelmüket, amit a székely önrendelkezés elérésének érdekében folytatnak.

A másik testvérszervezetünk a Patriae Fidelis, Polish Youth Association England. Az elmúlt években minden egyes alkalommal jelen voltunk rendezvényeiken és Patriae Fidelis tagjai is jelen voltak a mieinken. Minden év márciusában közösen megrendezzük a lengyel-magyar barátság napját. Egyik évben ők látnak minket vendégül, a következő évben pedig mi vagyunk a sorosak. Az együttmüködésünk egy gyönyörü példa a lengyel-magyar barátság, testvériség mükdödéséről és ápolásáról.

Ha úgy gondolod, hogy szívesen eljönnél a rendezvényeinkre, vagy szeretnél csatlakozni ehhez a baráti társasághoz, akkor az alább felsorolt elérhetőségeken keresztül megtalálsz minket.

Email: magyar@magveto.org.uk
Pofakönyvön: Magyar Magvető

(Magyar Magvető- eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share