Nagyút – Rovástábla avatás

Beszámoló a rovástábla avatásról- székely lobogóval. Nagyút az egységes rovás helynévtáblás települések családjának új tagja.

Egységes táblák útjaink mentén

Mindössze öt év alatt váltak az rovás helynévtáblák a magyar úthálózat “természetes” elemeivé. Nem hosszú időszak, de vannak, akik számára már történelem. Főleg gyermekek, fiatalok azok, akik már úgy nőhetnek fel, hogy nem kell nevetségessé válniuk, hogy nem tudják mi áll településük határában a táblán.

Jelenleg Magyarország településeinek majd 10 %-a rendelkezik egységes rovástáblával, de bízunk benne, hogy ez a szám hamarosan tovább nő.

Nagyút

2015. november 21-én megtörtént Nagyúton a rovástábla avatása.​​​​ Vendégünk volt Sneider Tamás – az Országgyűlés és a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke, országgyűlési képviselő.

This slideshow requires JavaScript.

Könnyen, gyorsan és szakszerűen

Ha nincs még az Ön településén egységes székely-magyar rovás helynévtábla, akkor már csak Önön múlik, hogy mikor lesz. Barátokkal, ismerősökkel összefogva bárki állíthat szakszerű, egységes rovástáblát. Részletesen tudnivalókért érdemes áttekinteni a Rovás Infó táblahíreit.

Ha Önöknél már van egységes rovástábla, akkor a tapasztalatokkal, összefogással segítségére lehet a szomszédos településeknek. Hamarosan indul az összefüggő rovástáblás területek felmérése és versenye. Vajon hol a legnagyobb Rovásfölde?

(Rovás Infó – olvasónktól)

Kapcsolódó cikkek:

Share