Rovásírás és közszolgálati turul

Harcművészeti gálán is jól mutat a rovás. Egyelőre csak egy közismert márkán, de remélhetőleg hamarosan máshol is.

 

Nagyon jó kiütni egy TEK-est
Egy békés megyei tűzoltó, egy budapesti obejktumőr, egy kazinbarcikai járőr és egy nyolcadik kerületi rendőr is könnyedén ütötte ki a rendvédelmi elitegység, a TEK kigyúrt kommandósait szombaton a rendőrök harcművészeti gáláján. A TEK-esek minden döntőt elvesztettek, de a parancsnokuk így is elégedett volt velük, mert szerinte nem csak az a legény, aki adja, hanem az is, aki állja a pofonokat….

Rovásírás és közszolgálati turul
“Amikor a Közszolgálati Egyetem évnyitóján sorban dőltek ki az emberek, mindenki azon nevetett az interneten, hogy ezek az emberek fognak minket megvédeni? Pedig azok mind elsősök voltak, néhány héttel az érettségi után. Én harmadéves vagyok, a mi évfolyamunkról nem dőlt ki senki. Nálunk a tisztin ha valakinek van szabadideje, azt nem máshol, az edzőteremben tölti” – adott magyarázatot a többiek dagadó izmaira is a lelátó első sorában a térdére roskadva ülő Gergő, szeme alatt egy hatalmasra duzzadt véraláfutással, alig néhány perccel azután, hogy kikapott a ringben. “Én még meg sem néztem magam, nagyon szarul nézek ki? Igen? De ez olyan fiús dolog, nem?” – kérdezte.Kora délután úgy tűnt, a rendőrök egyáltalán nem omlanak össze, ha véresre verik őket, hihetetlenül magabiztosan esett ki minden vesztes a reggel kilenc óta tartó selejtezőkből. “

Jó, jó, kikaptam, de nem K.O. volt! Nem szédültem meg!” – kommentálta például vereségét már a lelátón társainak egy ragtapasszal beragasztott orrú, Harcos feliratú pólóba öltözött férfi. Nem ő volt az egyetlen, aki a szélsőjobbos tüntetések résztevői körében népszerű ruhamárkába öltözött, a rovásírásos márkajelzésnél csak a TEK logójából volt több a teremben….

“Kikaptam, de nem K.O. volt!”
Rovásfeliratos “HARCOS” pólóban – mérkőzés után.

(Origo.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share