Veszprémi rovástábor

Veszprém városában még nincs rovásos helynévtábla, de a kisdiákok oktatása nemzeti írásunkra – egyelőre csak a nyári szünetben – már megkezdődött.

 

Rovásoktatás nyári szünetben

?Tanuljuk együtt a rovásírást? címmel augusztus 23-26-ig tábort szervezünk általános iskolás gyermekek számára.

A tábor célja megismertetni az ősi székely-magyar rovásírást az érdeklődő gyerekekkel. Irányadó, útmutató a tanulásban Friedrich Klára által kidolgozott módszer. E szerint legszerencsésebb a 3. osztály befejezése után elkezdeni a rovásbetűk tanulását, mert ekkorra már a latin betűs írást nagy biztonsággal el kell, hogy sajátítsa a gyermek. A rovásírás viszonylag hamar megtanulható. A foglalkozások alkalmával sort kerítünk kézműves foglalkozásra, daléneklésre, magyar népmesék olvasására.

Megismerkedünk azoknak a jeles kutatóknak a névsorával, akik sokat tettek azért, hogy ez a kulturkincs fennmaradhasson, és minél többen megismerhessék. A továbbiakban bizakodásra ad okot, hogy az oktatásért felelős államtitkár asszony sem zárkózik el a rovásírás tanítása-tanulása elől-a megjelent sajtóhírek szerint. Jó lenne, ha valóban bekerülhetne a tananyagba ennek az ősi magyar írásmódnak a tanítása. Annál is inkább, mert fejleszti az intelligenciát, a képzelőerőt, ezáltal a személyiséget.

A nemzet- és hazaszeretet elmélyítésében fontos szerepe van, hiszen itt a Kárpát-medencében született és nyelvünkkel együtt fejlődött ez az ősi írás.Erről tanúskodnak a 7-8000 éves tatárlakai korongocskák vagy pl. a 7500 éves szentgyörgyvölgyi tehénszobor. Maga a tábor ingyenes, a jelentkezők szüleivel egy szülői értekezlet alkalmával beszéljük meg a továbbiakat pl. étkezés, írószer stb.

Jelentkezni lehet a Jobbik Veszprémi Alapszervezet irodájában (8200, Veszprém, Budapest út 2.) vagy a forgone.judit@jobbik.hu emailcímen.

Várunk mindenkit szeretettel!

(Jobbik Veszprém)

 

Emlékeztető:

 

Kapcsolódó cikkek:

Share