Lopott rovás – terjed a vád

Néhány hónapja sokan még csak legyintettek a román koholmányra, hogy a székelyek ellopták a dák írást. A sületlen vád pedig egyre terjed.

 

“Ti elloptátok még a mi régi írásunkat is…”

Igen, ez az első román bejegyzés – október elejéről – a You.tube-on is megtalálható kisfilmhez, melyet a székely-magyar rovásról mutattak be a japán állami televízióban (NHK). Nem nehéz észrevenni a párhuzamot a simulékony román propaganda stratégia-váltásával: eddig tűzzel-vassal irtották a magyar múltnak még emlékét is, ma azonban már nem nagyon lehet Ceauceascu módszereit követni. Kell valami EU-konform megoldás: ha már elpusztítani nem lehet, marad az eltulajdonítás.

Vasile Maierean és Dan Dulciu A román írástudomány egy történelme* című államilag támogatott propagandakötete úgy jelenhetett meg ez év júniusában, hogy 1-2 rováskutató ironikus blog-bejegyzésén kívül kevés tiltakozás történt a kultúrfölény magaslován ülő nagyar értelmiség részéről ezzel a hazugsággal kapcsolatban. A magyar állam természetesen füle botját sem mozdította. Pedig már a befolyásolás mágusa, Dr. Joseph Goebbels, Hitler, propaganda minisztere is megmondta, hogy ha egy hazugságot számtalanszor elismételünk, és azt a megfelelő odaadással, és módszeresen tesszük, akkor az emberek, azt igazságként fogják fel.

Nos, ez történik most. Ahogy román alapítványok veszik meg kilóra a székely bútorfestőket, hogy tanítsák román gyerekeket az évszázados titkaikra és egyre több román jár el a nyári magyar néptánc-táborokba, most a rovásból lesz dák kultúrkincs. Lehet persze legyinteni … valószínűleg elődeink is így legyintettek 1918 környékén arra a “képtelen gondolatra”, hogy Erdély román lehet.

Figyelmeztetésül álljon itt Draconessiomaru bejegyzése a kisfilm alati csevegésben:

Draconessiomaru: OMG, you steal even our old writings from Middle Ages…is not your script is a cryptic writing belonging to our ancestors the dacians, inherited from the Neolithic. By the way, 12 simbols are from the old Vinca site 8000 years old, called Tartaria. For those who want to? know the truth, look romanian national clothes and objects from Neolithic period, Vinca, for example and you will found similarities. Respect for all who search the truth, not lies like this video.

(OMG, ti elloptátok még a mi régi írásunkat is a középkorból … ez nem a ti írásotok, hanem egy írásmód, ami a mi őseinkhez, a dákokhoz tartozik, s amit az újkőkorból örököltünk. Mellesleg 12 jel a 8000 éves régi Vinca lelőhelyről való, Tatárlakáról. Aki az igazat akarja tudni, csak nézze meg a román népviseletet és az úlkőkori leleteket például Vincáról és látni fogod a hasonlóságokat. Tisztelet azoknak, aki az igazságot keresik, nem az olyan hazugságot, mint ez a videó.) 

(Rovás.Info)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share