Rovás programok Bösztörpusztán

alt

A rovásoskola és rovásírásos helységnévtáblák mozgalma két jurtában kap helyet a bösztörpusztai Magyarok Országos Gyűlésén, valamint rováselőadások lesznek a nagy előadósátrakban.

 

Magyarok Országos Gyűlése

A kulturális főutcán kap helyet a két jurta, ahol különféle programok várják az érdeklődőket. Rovásírás kiállítás Forrai Sándor munkássága alapján, valamint rovásírásos helységnévtáblák népszerűsítése, avatott táblák képeiből készült kiállítás lesz. Rovásírás oktatása, előadások naponta több alakalommal – felnőtteknek és gyerekeknek.

Az idei résztvevők közül Tisza András (képünkön) és felesége már a tavalyi rendezvényen is folyamatosan, nagy sikerrel okítottak, melyhez a sátrat a Rovás Alapítvány biztosította.

A Kér-Keszi sátorban augusztus 13-án, pénteken 14:00-15:00 között Szondi Miklós: Rovott múltunk, Történelmünkről magyarul szólva előadására hívjuk fel a rovás iránt érdeklődők figyelmét. Szombaton pedig este 20:30-tól két sátorban tart egyidejűleg előadást Szakács Gábor és Friedrich Klára (Kér-Keszi és Megyer sátorban).

Vasárnap (augusztus 15-én) kora délután a rovás ZS jel kutatásáról lesz előadás, ahol egyben a “Rovás ZS” pályázat eredményhirdetése is lesz: 13:00-14:00 Rumi Tamás: A fény kapuja – Csíkrákosi kapuktól a Szent Koronáig (Tarján Sátor)

Vasárnap este pedig a sokak érdeklődését kiváltó Móricz Jánosról hallhatunk előadást: 20:00 Agnes Golenya Purisaca: Móricz János Dél-Amerikában (Nyék sátor), valamint 19:00-20:00 között Varga Csaba lesz (Kér-Keszi sátor)

(bosztorpuszta.hu nyomán)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share