Politikai Nyilatkozat – rovással

Már sokan várják a Politikai Nyilatkozat rovásos változatát  🙂 Közkívánatra elkészítettük, s innen letölthető!

Rovott Nenyi…

Most már nemcsak magyar, francia, angol és német nyelven, hanem rovással is elérhető honlapunkon, mely kinyomtatható és kifüggeszthető.

 

Kétharmados rovásírás (mixonline cikke nyomán)

A Nagy Áprilisi Forradalom után rovásírással is olvasható lesz két fideszes vezetésű kisváros rendszeresen megjelenő közös tájékoztató kiadványának címe. Az egyik település önkormányzata évekkel ezelőtt már előírta alkalmazottainak, hogy rovásírás tanfolyamon vegyenek részt. Hatvan nappal a Nagy Áprilisi Forradalom után a sátoraljaújhelyi és a sárospataki önkormányzat közös brosúrája megújult logóval került a két fideszes vezetésű város lakóinak postaládájába. Az ingyenes tájékoztató kiadvány címét mostantól kezdve rovásírással is feltüntetik. Pedig a sátoraljaújhelyi városvezetés évekkel ezelőtt már megégette magát, amikor határozatba foglalta, hogy az önkormányzati képviselőknek és a polgármesteri hivatal alkalmazottainak meg kell tanulni a rovásírást. Nem kevesen tartottak attól, hogy emiatt a helyi okmányirodában rovásos iratokat kapnak majd kézhez.

A polgármester azt mondta minderről Friderikusz Sándor akkori műsorában, hogy a szomszédos Karos honfoglalás kori leletének avatásán megjelent EU-nagykövet biztatta azzal, meg kell ismerni és ismertetni mindenkivel ezt a rovásírást. Mindemellett sajnálkozott is rendesen, hogy a város botránnyal és nem az elért eredményeivel került a köztudatba. Addig még nem tart a bátorság – egyelőre -, hogy a várostáblán vagy a vasútállomáson is rovásírással szerepeltesse a település nevét, ellentétben a bodrogközi Pácin első emberével, aki eme írásrendszer betűivel is felvésette faluja elnevezését egy külön helységnévtáblára.

Azt még nem tudni, a két kisváros önkormányzatának milyen további tervei vannak a rovásírás mindennapi használatának szaporításával, de a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata viszont hamarosan a két önkormányzat épületében úttörő módon is ki lesz függesztve. Rovással.

Rovás.info ingyenes segítsége: Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának rovásos válltozata (PDF, 1 Mbyte). (kattintson ide, mentse el)

Várjuk Sátoraljaújhely és a Sárospatak jelentkezését, amennyiben igényt tartanak rá, segítünk elkészítettni a rovásos várostáblákat.

 

Kapcsolódó cikkek:

(rovatmagazin.hu, mixonline.hu nyomán)

Share