Barikád – Rovás helynévtábla

Jöjjön el a te országod! – Tegnap jelent meg a bar!kád hetilap legfrissebb száma. Benne 2 oldalas interjú a Rovás Alapítvány munkájáról és a táblaállításról.

 

Jöjjön el a te országod! 

Tegnap jelent meg a bar!kád hetilap legfrissebb száma!

A tartalomból: 

Tanúskodó levelek: titkosszolgálati segítség a cigánygyilkosoknak? Szenzációs, már-már ijesztő fordulat a cigánygyilkosságok ügyében: a Katonai Biztonsági Szolgálat (KBH) többet tudott, mint eddig gondoltuk – írta múlt héten a Magyar Hírlap. Erről számolt be a rendőrségen tett vallomásában a sorozatgyilkosságok egyik gyanúsítottja, Cs. István. A lapunk birtokába került dokumentumban a férfi még titkosszolgálati kapcsolattartójának nevét és rangjelzését is megjelölte.

Vona Gábor: – Budapestet 1990 óta egy Demszky Gábor nevű ember irányítja. Illetve a mögötte álló balliberális tömb, amelynek egy része a homályban marad, másik része pedig a nyílt színi politizálás keretei között az SZDSZ és az MSZP soraiból kerül ki. Azóta eltelt húsz év.

Bűncselekmények állami segédlettel?

Az olajügyektől Zámolyig – ?A bűnüldöző szervek és az igazságszolgáltatás nem mindig független? – adott hangot véleményének Dr. Monostory Attila azzal az 1992-ben kipattant bűnüggyel kapcsolatban, amelyről korábbi számunkban olvashattak. Mielőtt a 2000-2002-es évek Zámolyban játszódó és nagy nemzetközi visszhangot kiváltó eseményeivel folytatnánk, időzzünk még el egy kicsit a kilencvenes éveknél, az évtized néhány bűnügye ugyanis messzemenően alátámasztja az ügyvéd megállapítását.

Ha Gyergyószentmiklós, akkor EMI-tábor, ha EMI- tábor, akkor autonómia – Véget ért a gyergyószentmiklósi EMI-TÁBOR. Tizenhétezer fiatal részvételével immáron hatodik alkalommal valósulhatott meg kicsiben az, amelyet az erdélyi magyarság nagyban szeretne megtapasztalni. Ez pedig nem más, mint az autonómia.

A nemzet ünnepe – Augusztus 20-án Szent Istvánra és a keresztény magyar államalapításra emlékezünk. Tény, hogy e nap kapcsán ma már kevesek tudnak elvonatkoztatni a légi parádétól, a tűzijátéktól és a különböző mulatságoktól, kevesen ismerik az ünnep valódi tartalmát. Egyes közvéleménykutatások szerint tízből egy ember tudja, miről is nevezetes valójában ez a nap, s mi is az a körmenet, illetve mi a Szent Jobb. Így fest az olvadó nemzettudat. Még Antall József, az egykori miniszterelnök is nemes egyszerűséggel csak a nemzet búcsújának nevezte augusztus 20-át. Ezt az ünnepet már idejekorán megszállta a politika. És még jó, ha a tisztességes politika. Mert később rosszindulatú manipulációk áldozata lett.

Koszova nem Szerbia – Az albán függetlenségi harc a magyaroknak is példaértékű: Nem ütközött a nemzetközi jogba a koszovai – ez a terület albán neve – függetlenség 2008-as kikiáltása. A terület függetlenségéről a napokban ismertette ajánlását az ENSZ hágai Nemzetközi Bírósága. A bíróság határozata várhatóan elősegíti Koszova önálló állammá válását. De hogy vált független állam Koszovából?

Kiskorú prostik, dílerek, koldusok, tolvajok: cigánybűnözés Nagy-Britanniában – 2007-es, nemrégiben kiszivárgott jelentése szerint 2007-ben 45 000 potenciális bűnöző érkezett a szigetországba Romániából és Bulgáriából. Emellett a brit hatóságok zöldvonalat nyitottak a romániai koldusok feljelentésére. Bárki telefonálhat, aki kéregetőket lát.

A lángok között: Oroszország – Az oroszországi tüzek mindenütt visszaszorulóban voltak a múlt hét vége felé, s a korábbi hírekkel ellentétben egyetlen potenciálisan veszélyeztetett objektumot sem fenyegettek a lángok. A csernobili atomerőmű katasztrófája után súlyosan sugárszennyezetté vált brjanszki erdőkben pedig egyáltalán nincs tűz – jelentette be pénteken Szergej Sojgu, a rendkívüli helyzetek minisztere.

Megdöglött a Fidesz állatorvosi lova – Orbán Viktor is egyeztetett beruházókkal az izraeli érdekeltségű sukorói kaszinóvárosról: Visszanyalt a fagyi! Ilyen esetekben használjuk ezt a kifejezést, mint ami a Fidesszel megesett a sukorói kaszinó ügyében.

Aminek minden évszakban örülünk: magyar éremeső a vizes Eb-n – A vízisportok szerelmesei csodálatos élménnyel lehettek gazdagabbak az ismét hazánkban megrendezett úszó EB-n mind a Margitszigeten, mind a képernyők előtt. Remek választás volt négy év után ismét Budapestnek adni a rendezés jogát, kitűnő hangulatban hullottak a fényesebbnél fényesebb magyar érmek.

Közös nevező – Rákosi, Kádár, Gyurcsány és Martonyi vallomása határainkról: Ereklyék csörögnek, a király sírjában forog. Az államalapítás ünnepe előtt a régi-új külügyminiszter erős külső – vagy talán a még rosszabb belső – kényszer hatására kiáltja Európába: ?Nincs revíziós igényünk.?

Rovásos helységnévtáblák állíthatók országszerte: A székely-magyar rovás korszerű használatának terjedésével a nemzeti írás mindennapi alkalmazása iránt egyre sokrétűbb igény fogalmazódik meg a rovók, a rovást ismerők és a nemzeti kultúra iránt fogékony emberek körében. Ennek köszönhetően ma már az oktatástól és könyvkiadástól kezdve az ipari formatervezésen és a divaton át egészen a köztéri feliratokig mind több helyen nyeri vissza méltó helyét a székely-magyar rovás a Kárpát-medencében, illetve a világban mindenütt, ahol magyarok élnek.

Velünk élő történelem – Zarándoklatot hirdet a Pesti Srác Alapítvány Kiskunmajsára augusztus 28-29-én. A zarándoklat programjáról, az alapítványról Longauer Tibor kuratóriumi taggal beszélgettünk.

A sorok között olvasás művészete – Nem is gondolnánk, mennyi információt rejt kézírásunk. Számtalan titkot őriz rólunk, személyiségjegyeinkről, fizikai állapotunkról, képességeinkről. Dr. Kárász Szilvia okleveles grafológussal beszélgettünk.

A bar!kád hetilap legfrissebb száma csütörtöktől kapható az újságárusoknál.

A hetilap előfizetési díjai:
– negyed év: 4980 Ft
– félév: 9900 Ft
– egy év: 19680 Ft

Bővebb információ: ujsag@barikad.hu valamint 06-70-619-6810

(barikad.hu) 

 

Kapcsolódó cikkek:

Share