A rovásos táblaállítás gondolata

alt

A Rovás Alapítvány a táblaállítás és a rovásműveltség szakembereinek segítségével hozta létre a rovásos táblaállítás korszerű és gyors módját. A táblakészítéssel egyidejűleg az engedélyezés is elérhető! 

 

Székely-magyar rovás a helynév-táblákon 

A székely-magyar rovás korszerű használatának terjedésével a nemzeti írás mindennapi alkalmazása iránt egyre sokrétűbb igény fogalmazódik meg a rovók, a rovást ismerők és a nemzeti kultúra iránt fogékony emberek körében. Ennek köszönhetően ma már az oktatástól és könyvkiadástól kezdve az ipari formatervezésen és a divaton át egészen a köztéri feliratokig mind több és több helyen nyeri vissza méltó helyét a székely-magyar rovás a Kárpát-medencében, illetve a világban mindenütt, ahol magyarok élnek. 

E folyamatnak évek óta fontos része a rovásos táblák állítása, melyet korábban lelkesen, de a közúti táblaállítás műszaki, jogi és gazdaságossági szempontjainak csekély figyelembevételével próbáltak elérni a rovásműveltség iránt elkötelezett szervezetek és magánszemélyek.  Ezért határozta el a Rovás Alapítvány (RA), hogy a táblaállítás szakértői, a Magyar Közút (MK) Nonprofit Zrt, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) munkatársainak bevonásával összeállítja a rovásos közúti tájékoztatótáblák állításának legkedvezőbb ügymeneti módját, melyet szakmai felügyelettel és gyakorlati tanácsadással együtt a rovó közösség számára hasznosításra ezennel közzétesz.

 

Kapcsolódó cikkek:

Share