NHK rovás-film Székelyudvarhelyen

alt

Hatalmas érdeklődésnek örvendett a szombati rovásírásverseny, amit a Fészek Ifjúsági Klubban nyitottak meg: Pál Ágoston tárogatón játszott, majd levetítették a japán NHK állami TV a rovásról készített rövidfilmjét.

Rovásverseny és japán rovásfilm – Székelyudvarhely

A résztvevők száma elérte a 49-et, a vetélkedőt a Bethlen Gábor Általános Iskolában felajánlott két osztályteremben tartották.  A versenyt öt, életkor szerinti csoportban tartották, a feladatok között átírások (rovásírásról latin betűre, latin betűről rovásírásra), hangos olvasás, számrovás ismerete, valamint történeti áttekintés szerepeltek.

A III?IV. osztályosok között az első helyezett Bartalis Zoltán és Dénes Botond lett (mindketten az Orbán Balázs Általános Iskola tanulói), az V?VIII. osztályosok közül  Hadnagy Kincső (Bethlen Gábor Általános Iskola) nyert, a IX?XII. osztályosok közül pedig Kovács Miklós (Tamási Áron Gimnázium) bizonyult a legjobbnak. A felnőtt kategóriában a székelyudvarhelyi Dénes Csaba nyerte az első díjat. Két különdíjat is kiosztottak a kicsik között, Máthé-Frink Magornak és Gothárd Csongornak. A résztvevők és felkészítőik egy-egy oklevélben és egy könyvben részesültek, illetve külön ajándékot kaptak a szamosújvári cserkészek, akik a szervezésből és a javításból is kivették részüket. A versenyt jövő márciusban is megrendezik, tájékoztatott Waum Péter szervező.

Antalfi József – http://szekelyhon.ro/

A Duna TV beszámolója

 

Kapcsolódó cikkek:

Share