Székely nemzet atlasza – Izsák Balázs is kapott

A Székely Nemzeti Tanács elnöke is kapott a Székely nemzet atlaszából egy példányt.

Történelmi pillanat

A  “történelmi pillanatot megörökítő fényképet” Pécsi L. Dániel címertervező művész küldte, akinek címerrajzai díszítik a Székely nemzet atlaszának címlapját.

A kiadványt személyesen adta át Makfalván a Kultúrházban 2019. február 9-én szombaton Izsák Balázs úrnak a Székely Nemzeti Tanács elnökének.

A Székely nemzet atlaszának előszavában is szerepel a kitűzött cél:

“kiadványunk nem titkolt célja elősegíteni a Székelyföld önrendelkezésének kivívását”

Ennek szakmai alapja a Székelyföld 1750-es évek közigazgatási területének ábrázolása – rávetítve a mai földrajzi állapotokra. A Székely nemzet atlasza tehát a történelmi háttér bemutatása mellett a mai autóstérképet is kézbe adja az olvasónak. A Székelyföld harmadik megjelenítési módja pedig a teljesen rovásfeliratos térkép, amellyel a székelyek s különösen a székely gyermekek rovástudására épít. Így őshonos nép gyermekeként egyszerre tanulja meg környezetének vízrajzi, födrajzi elnevezéseit illetve írását, a székely-magyar rovást.

Az atlasz szerkesztői remélik, hogy a Székely Nemzeti Tanács is gondoskodik róla, hogy minél több székelyhez eljusson az atlasz, amellyel évszázados hiányt pótolhatunk.

Olvasóinkat is bátorítjuk, hogy székelyföldi látogatásakor vigyen magával egy példányt a házigazdáknak is, mely honlapunkon is megrendelhető, illetve keressék nemzeti könyvesboltokban, valamint a Székely Nemzeti Tanács képviselőinél.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Share