1% a rovásért – 2015

A személyi jövedelemadó 1%-ról Ön is rendelkezhet. Köszönjük, ha a rovásműveltség érdekében tevékenykedő Rovás Alapítványt tiszteli meg támogatásával.

Rendelkezés az adó 1 %-áról

A személyi jövedelemadó (SZJA) 1%-ával olyan ügyet támogathat, amelynek fontosságával Ön is egyetért. Nemzeti írásunk ügye ma szinte kizárólag a civil szféra kitartásának és munkájának köszönhetően halad előre, de Ön is részese lehet ennek a nemes feladatnak. Támogassa adója 1%-ával a közhasznú Rovás Alapítványt!

ra_egyszazalek_175_2

  • Az alapítvány neve: Rovás Alapítvány
  • Adószáma: 18842968-1-16

A Rovás Alapítvány közhasznú szervezet

Kérjük, hogy a NAV által küldött formanyomtatványt vagy az alábbi – a Rovás Alapítvány nevére előre kitöltött – nyilatkozati nyomtatványt használja.

Letölthető nyilatkozat:

NIOK oldaláról, közvetlenül internetről nyomtatható

Hogyan rendelkezhet az adó 1 százalékáról?

Amennyiben magánszemélyként saját maga készíti el adóbevallását, ami egyben tartalmazza az adó 1% -áról rendelkező nyilatkozatot is, május 20-ig küldheti el az adóhivatalhoz.

Amennyiben elektronikusan kívánja beküldeni adóbevallását, az ehhez szükséges keretprogram, valamint az adott évre vonatkozó szja adatlap letölthető a NAV oldaláról. Adójának 1 % -áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet. Kérjük írja be alapítványunk adószámát: 18842968-1-16

Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkezett az adó egy százalékáról, később is lehetőség van feladni a rendelkezést, egészen május 20-ig, a korábbi években megszokott borítékban, vagy elektronikus formában.

Ez évben is az adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adó egy százalékáról rendelkezhet. A lezárt borítékot a tavalyi évről szóló személyi jövedelemadó bevallásával együtt, azzal egy borítékban küldje meg az adóhivatalnak.

FONTOS!
A lezárt borítékon tüntesse fel pontosan NEVÉT, állandó CÍMÉT és ADÓAZONOSÍTÓ JELÉT, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve ÍRJA ALÁ.

Hogyan változott 2015-ben az EGYSZA lap?
Sokaknak újdonság lehet, hogy az eddigi évektől eltérően 2015-től az EGYSZA lapon megadhatjuk adatainkat (név, postai vagy elektronikus levelezési cím, adóazonosító). Azonosítás céljából egyébként eddig fel kellett tüntetnünk adóazonosító jelünket és nevünket a nyilatkozat borítékján, a változás csak annyi, hogy ezt a rendelkező nyilatkozaton is meg kell mostantól tennünk.

(Rovás Infó)

Share