Digitális rovás kamu 1

alt

Igazi hoax-ot leltünk a rovás témakörében. Van itt minden (Pilis, időutazás, szénizotóp), amire ugranak a hívők, terjed is szépen a hír. Nevessünk együtt!

 

Őstörténeti kamu-biznisz

Ez a kifejezés jellemzi jegjobban azt a neoprimitív “ős-ezo” kultúrkört, ami az elmúlt évtizedekben gyökeret vert hazánkban. A színházi érzékkel megáldott futóbolondok, skizofrén látnokok és megélhetési jurta-guruk között találunk olyan szereplőket is, akiknek pontosan az a feladata, hogy “hivatalos” történelemtől eltérő kutatásokkal foglalkozókat, s munkáik valós eredményét hiteltelenítsék az alternatív “őskatyvasszal”. És persze vannak olyanok is, akiknek – jogosan – viszket a tenyere a sok ostobaság hallatán és időről-időre összehoznak egy-egy ordító kamugombócot, amiről azt gondolják, hogy azt már tényleg senki nem nyeli le.

De tévednek… az alábbi cikket megjelenése után százak lájkolták és boldog-boldogtalannak küldték tovább, mint aktuális megváltó ős-igét 🙂

Dimenzióutazásról szól a Pilisben talált ősi irat? (Sosefeledd.hu)

Érdekes leletre bukkant egy amatőr régész, S. Károly a Pilisben miközben ásatást végzett. A bőrre írt szöveg rovásírással íródott, és a szénizotópos vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy nagyjából a 8. századra – tehát a honfoglalás előtt-re – tehető.

A Magyarság hagyománya régóta foglalkozik a pilissel, és azonfelül fontos szerepet tulajdonított Dobogókőnek. Úgy tartják, hogy eme hely a Föld szívcsakrája. Ennek tükrében érdekes a lelet amelyet találtak, ugyanis az írás állítása szerint, a rajtalévő szimbólumok segítségével lehet eljutni az Istenekhez – amolyan átjáróként.

Az eredeti szöveg rovásírással:

rovas-szoveg

Latin betűkkel:

Eme iegzet el arula teneked keduesti baratom, hogy a kegyes istenokhez mikepp is tudz eljutn. Oz modzer nem nehez, te ys megtudod chynaln oseynk varaslata altal. Nu keel mast tenned, heon fesd fel a falod reo oz rojzolt i? zymbolumokat, es megnilik az istenok kapuo amin oztan belephetz! Sose feledd, azon istenok horogwoak lezen ha feleslegesti dolgokal zavarod okeet, ezert ne tedd ook nekevl sosem! Ennek thudotaban chaznald a jeleket, es iorgo?zo teneked oz istenok.

 Átfogalmazva jelenkori értelmezés szerint:

Eme jegyzet elárulja neked kedves barátom, hogy a kegyes istenekhez miképp is tudsz eljutni. A módszer nem nehéz, te is megtudod csinálni őseink varázslata által. Nem kell mást tenned, csak fesd fel a faladra a rajzolt ős szimbólumokat, és megnyílik az istenek kapuja amin aztán beléphetsz! Sose feledd, az istenek haragvóak lesznek ha felesleges dolgokkal zavarod őket, ezért ne tedd ok nélkül sosem! Ennek tudatában használd a jeleket, és irgalmazzanak neked az istenek.

A lelet sajnos hiányos, ezért nem teljesen értelmezhető hogy milyen szimbólumokat ábrázol, de szakértők szerint a rajzolt körön belül, különböző égitestek szerepelnek.

regi-irat

A dokumentum vizsgálata során felmerül pár kérdés, olyan kérdések amelyek régóta foglalkoztatják a ?paleoasztronautikával? foglalkozó kutatókat. Sajnos az irat nem tér ki arra, hogy milyen istenekkel léphetünk kapcsolatba, de vajon kik lehettek ők, akikkel kapcsolatba lehetett lépni egy bizonyos kapun át? Az irat szerint ezek az istenek, haragvó istenek voltak, vajon miért kellett tőlük tartani? Illetve milyen kérdésekkel, kérésekkel fordulhatott hozzájuk egy olyan személy, aki birtokában volt a tudásnak, amely képes volt megnyitni a hozzájuk vezető kaput?

Sajnos ezekre a kérdésekre egyelőre nem kaptunk még választ, lévén hogy az irat hiányos, és hiányzik róla legalább kettő szimbólum is. Mindenesetre érdekes a kérdés, és remélhetőleg a kutatók hamarosan érdemben tudnak nyilatkozni az ügyről, illetve fejleményekről.

(Sosefeledd.hu – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share