Történelmi összeesküvés

?A 60-as években volt a farmer meg a hosszú haj, most meg a bakancs, rövidhaj, és rovásírásos póló.?

 

Tiltás helyett hiteltelenítés

Érdekes cikk jelent meg Történelmi összeesküvések az iskolában (eredeti cikk itt) címmel, melyben a rovásírást Lőrincz László történelemtanár (?) a bolondériák között tartja számon. A Történelemtanárok Egylete a Lőrincz László által szerkesztett segédlettel igyekszik megoldást találni a történelemoktatás – szerintük – egyik legnagyobb problémájára:

” A szülők sokszor csak állnak, és nézik a Trianon-összeesküvéssel, sumér?magyar azonossággal, rovásírással előhozakodó fiaikat, lányaikat, akik (tév)ismereteiket rég nem az iskolából, hanem leginkább az internetről szerzik.”

Szerinte az “alternatív elméletek” a “nemzeti borúlátásra és önbizalomhiányra” létrehozott amolyan “valláspótlók”, és “felelősségáthárító” eszközök. Ez utóbbi értelmezésében nem ad támpontot a szerző, hogy esetleg újra a magyarokra vonatkozó “kollektív bűnösség” alóli menekülésre kell-e gondolnunk. Mindenesetre van egy egyszerűbb magyarázata is a lázadó fiatalok viselkedésére::

?A 60-as években volt a farmer meg a hosszú haj, most meg a bakancs, rövidhaj, és rovásírásos póló.?

A cikk szerint aprólékos felvilágosító munkára van szükség, bár ez sokáig fog tartani, hiszen a “megmételyezett diákok” nem átallanak hitetlenkedni. Lőrinc László egyik diákja ki is fejtette:

?Tanár úr, semmi baj, magát még az előző rendszerben képezték ki, ezért nem hiszi, amit mondok?.

Nos, a diáknak is lehet igaza …

(Rovás Info)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share