Kirándulás és rovás – Bátonyterenye

A bátonyterenyei Váci Mihály Gimnázium diákjai kirándulás keretében megismerkedhettek a rovással is.

Sétáltunk, túráztunk, bolondoztunk

Szeptember végén egy hűvös reggelen a Váci Mihály Gimnázium diáksága elindult hagyományos őszi túrájára. Mi, az Arany János Program tanulói nagyon vártuk a kirándulást, hiszen ekkor még alig egy hónapja voltunk gimnazisták, és mindenképp bizonyítani szerettük volna rátermettségünket.

Reggel 8-kor elindultunk az első állomás felé, ami buszmegálló mellett volt, és Kotroczóné tanárnő várt minket. Az első feladatban közmondásokat kellett kitalálni.

A második állomás természettudománnyal, főleg kémiával kapcsolatos feladat volt. A következő erőpróbaként  földrajzos feladat várt ránk, amiben sokat számított a csapatmunka.

A negyedik feladat a Kastélykertben zajlott, ahol logikai feladatot kellett megoldanunk és itt, a parkban még több érdekes feladat is itt várt minket: angol szavak rafinált kiejtése, dohányzással, egészségvédelemmel kapcsolatos feladatlap. A többi állomás már az iskolában várt minket, ahol kötélhúzással, focival és röplabdaversennyel múlattuk az időt.

A túra utolsó feladata a rovásírás lefordítása volt. A sikeres versenyzés után szabad foglalkozással töltöttük az időt. A többiek nyársaltak, mi a haverokkal beszélgettünk.

Fél egykor elindultunk ebédelni, nagyon jól éreztük magunkat, jól ki is fáradtunk.

(helyilapok.hu)

Kapcsolódó cikkek:

Share