Rovás Tábor – Erdély

2010. augusztus 25-29 között kerül megrendezésre az Erdélyi Rovás Tábor, amelyre a rovásversenyek győzteseit várják.

Hagyományőrzés és rovás

Az Erdélyi Rovás tábor célja az Erdélyben fennmaradt rovásemlékek felkeresése és felkutatása, valamint ezzel egyidejűleg a rovásírás mélyrehatóbb elsajátítása, mely elősegíti az identitástudatunk erősítését, mindezt a népi kultúra, néprajz ősi kincsvilágába ágyazva.

A tábor helyszíne minden évben változik, felkeresve valamennyi rovásemléket őrző települést. Programjaiban a feltáró kirándulások, vetélkedők, vetítések és szakmai felkészítés mellett előadások, neves személyiségekkel való találkozások, kézműves foglalkozások és sok meglepetés szerepel. Idén Dálnokon lesz az Erdélyi Rovás Tábor, 2010 augusztus 25-29 között. A rendezvény a romániai cserkész emlékév egyik programja, hiszen idén 100 éves az erdélyi magyar cserkészet.

A táborban elsősorban a rovásversenyek győztesei vehetnek részt, valamint a tábori létszám függvényében a rovásírás után érdeklődő fiatalok.

Érdeklődni lehet: Solti Imre cserkészvezetőnél a (+40) 748-828-541-es telefonszámon valamint az imucse(kukac)freemail.hu címen.

Kapcsolódó cikk:

Share