Szenzációs Kazár Banzáj

alt

Nem csak baloldali összefogás van már, de a rovótársadalom alját is összefújta a szél. Kazár sajtótájékoztató – Magyarok Világszerencsétlensége 🙂 Frissítve

 

Nevessünk együtt 🙂

Minden közösség, így a magyar nemzet életében is hullámhegyek és -völgyek váltják egymást. Egyszer fenn, egyszer lenn – örök körforgás. Ma kevesen vitatják, hogy mi magyarok jelenleg egy hullámvolgyben, pontosabban a gödör alján vagyunk, de sajnos időről-időre bebizonyosodik, hogy még mindig van lejjebb. Úgy látszik, törvényszerű, hogy a valódi ébredéshez további pofonok szükségesek 🙁

Mit van mit tenni, állni kell a pofont, tanulni belőle, edződni és gondolkodni, hogyan lehet azt majd kikerülni legközelebb. De a humor is elengedhetetlen, meg a görbe tükör és a lazító nevetés. Ennek szellemében vesszünk egy kanyart a csípős irónia felé…

Zsák a foltját

altCseppben a tenger – a magyar társadalom minden kis zuga a nemzet teljes képét mutatja. Kínunkban nevetve szemléljük például azt, ahogy cifra kacskaringózás után egymásra (önmagára) talált a XX. század kommunista diktatúráinak minden szellemi örököse A-tól Z-ig. Az egymást egy kanál vízben megfojtani tudó középszer sokféle szürke árnyalata nem csak a remélt koncért bújik egy falkába, hanem ösztönösen érzi azt is, hogy a fel-felbukkanó fények sora egyszer – talán nem is soká – világossággá áll össze. Ahol neki már nem jut szerep többé. Ettől rettegnek igazán.

A rovótársadalom sem különb a közélet többi részénél, ahol a gödör alján vannak olyanok, akik még most is csak ásnak és ásnak. Szerencsére a rovásműveltség területén szintén gyúlnak az elszórt fények, s úgy képeznek egyre hosszabb láncot, ahogy az egységes rovástáblás települések sora közútjainkon. A folyamat persze nem májusi lepkekergetés, de már biztosan megállíthatatlan.

Azonban a rovótársadalomnak is megvan a maga Jurassic Parkja. A múlt csontvázai, Mszmp-s börtönőr, belügyes műnáci, jó esetben érettségizett “kutatók” és kitalált szakmák, tudományok önjelölt “mesterei” és “professzorai”, valamint botcsinálta jósok és varázslók. Egymást túllicitálják “ősiségben”, hazaffyságban és saját bejáratú bálványaik imádásában. Alapesetben persze ezek az elemek is egymást marják, de a legnagyobb közös ellenségük mégis a gondolkodó, teremtő ember és a szorgos munkával elért valódi eredmények. Ha mindez időnként megüti az egzisztenciális ingerküszöbüket, akkor gyorsan összekotorja őket is a szél, hogy valami és valaki ellen “szert” üljenek 🙂

Lipótmező 2.0

altA rovásműveltség szerves fejlődése és egyre szerteágazóbb, szabad virágzása miatt depresszióba sülyedt “megélhetési rovás-kolhoz” értelmes tennivaló és saját eredmények híján most ismét elővette a kedvenc gumicsontját. Magyarok Világszövetsége pedig újfent terepet biztosít egy kis “kazárosítási” babazsúrnak, ahol lehet folytatni a zsidózásba hajló skizofrén agymenést. Közben az egykori összmagyar szervezet mai romjain basáskodók arra sem veszik a fáradságot, hogy legalább a saját maguk által kiadott Magyarságtudományi füzeteket újra elolvassa, ahol könnyen átismételhetnék saját világképüket a kazárokról. No, de tőlük aztán Magyar Adorján, Forrai Sándor, Vékony Gábor is foroghatnak a sírjukban. Nyilvánvalóan egyáltalán nem erről szól a beteges szereplési vágyben szenvedő marginális politikai kalandorok ribilliója, de mindez már túlmutat ezen a cikken.

A súlyosabb probléma viszont az, hogy örökségünk, a székely-magyar rovás korszerű használata útjába kerülnek újabb és újabb akadályok. Nemzeti írásunk holt, germán írássá nyilváníttatása láttán pedig elégedetten csettintene bármelyik Habsburg. Ugyanis míg a szakmai alapú magyar szabványjavaslat szerint Rovásnak kellene hívni az írásunkat angolul is, addig a nevében magyar világszövetség teljes mellszélességgel kiáll egy magyarul nem tudó amerikai szabványmutyista és a Bécsi Egyetem finnugrisztika doktoranduszának javaslata mellett, szembemenve a hazai tudományos élet állásfoglalásával is. S megértük azt a szánalmas viccet, hogy boldogan jelentik be a Magyar Kultúra Napján: az írásunk neve Old Hungarian – Hungarian Runic, azaz Kihalt magyar – magyar rúna.

Ez már elmekórtani eset, de sajnos a Lipót rég bezárt.

Az ápoltak tehát szabadon kószálnak és maholnap bárki találhat majd hasonló szövegű meghívókat a postaládájában és e-mail fiókjában, mint az MVSZ sajtóközleménye. (ugyanitt boszniai Csillagkapu-túra csoportoknak féláron … 🙂 )

(Rovás Infó)

Magyar Kultúra Napja: Elhárított kazárosítási kísérlet – Meghívó rendkívüli sajtótájékoztatóra (MVSZ közleménye)

Az elmúlt években egy álcázott kazárosítási kísérlet zajlott, amelynek során megpróbálták az élő székely-magyar rovásírást a halott kazár írásból származtatni. Történt mindez a rovásírás jelkészletének nemzetközi számítógépes szabványosítása folyamatában. A kazárosítási kísérlettel szemben fellépett a Magyarok VIII. Világkongresszusa, amely 2012 augusztusában egyhangú szavazattal (25 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) utasította azt vissza.

Ezt követően széleskörű összefogás jött létre a rovásírás szakma, a Magyarok Világszövetsége, a Magyarok Szövetsége, a Hun Fokos Szövetség és mintegy félszáz további, a rovásírás hagyományát ápoló egyesület részvételével. Ennek mostanra lett meg az eredménye: a nemzetközi számítógépes szabványosítás folyamatában végképp el lett utasítva az álságos kazárosítási kísérlet.

Az ősi székely-magyar rovásírás, nemzeti kulturális örökségünk e kiemelkedő értékének életében kiemelt jelentőségű eseményről a Magyar Kultúra Napján rendkívüli sajtótájékoztató keretében számol be Friedrich Klára, Gyetvay György Gergely, Dr. Mandics György, Szakács Gábor és Szondi Miklós. A sajtótájékoztató házigazdája Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

Időpont: 2014. január 22. (szerda) 11:00 óra
Helyszín: MVSZ – Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.)
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A sajtótájékoztató megtekinthető a világhálón:

MVSZ Sajtószolgálat
8183/140121

Friss: Néhány órával az MVSZ kazár-zsúr után…

Az érdektelenségbe fulladt on-line közvetítés néhány nézője közül az egyik maga Gyurcsány Ferenc lehetett, hiszen a Magyarok Világszerencsétlensége “rendkívüli sajtótájékoztatója” után néhány órával azonos szellemiségben, szintén a rovástáblák és a korszerű rováshasználat ellen rohant ki a neo-kommunista választási összekapaszkodás kampánynyitóján.

Nincsenek véletlenek, működik az MSzMP-s öregfiúk baráti körének értesítési hálója … 🙂

Szondi Miklós elvtárs egykori KISZ-es eszmetársa a rovástáblákról

(Rovás Info)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share