Ismét oláh írás a rovás

Sok magyarellenes erő úgy fél a rovástól, mint ördög a tömjénfüsttől. Ha eltiporni nem tudják, jön a történelemhamisítás. Román “szakértők” ismét oláh eredetűnek vélik a rovást, meg a székelyeket is…

 

Oláhoktól tanulták a rúnaírást

Egyre többen ébrednek rá, hogy rovás nem csak egy ABC, hanem minden részletével ezer szálon kötődik a teljes magyar szellemi és művelődési örökséghez. Ha a rovás még jobban feltámad, elterjed és használatba kerül, akkor nem fog megállni csak a helynévtáblák szintjén, hanem visszatéríti a gondolkodást is a tiszta forrás felé. Ezek a változások nem kívánatosak azoknak az erőknek, akik több évszázada a magyar műveltség, nyelv és zene elkorcsosításán, végső soron pedig kiirtásán fáradoznak.

Ebben a folyamatban nem csak bolgárgyörgyök vesznek részt a határainkon innen, de például a rovás számítástechnikai akadályozásában érdekeltek a tengeren túl, a múlt hamisításában pedig a szomszédos Oláhországban is.

 

A román Terra Siculorum – Kik vagytok székelyek?

Alábbi – rendkívül érdekes – összeállításunk egy régebbi bukaresti rádióműsor nyomán készült, a rádióműsorban elhangzott román szakértői vélemények,  nyilatkozatok tartalma, szerkesztett változata. Habár szinte minden mondatot rögtön kommentálni lehetne, most mégsem tesszük. Ezt ki-ki maga is megteheti, ha a téma érdekli. Tekintsük véleményeknek, a rádióműsort pedig a szabad véleménynyilvánítás nyílt színterének.  Annál is inkább, mivel a román közszolgálati rádióról van szó, melynek vezetői, szerkesztői, riporterei általában a tárgyilagosságukról nevezetesek. Olvassuk és? szórakozzunk.  Az alcímek is csupán erre utalnak. Bosszankodni, felháborodni nem érdemes.

Az eredet!

Harcra született, hevesvérű, elszánt, durva, keleti származású emberek voltak – idéződnek fel a krónikák. A magyarok bejövetele előtt már ott voltak Pannónia és a (mai) román területek közötti térségben. A Közép-Európában körülbelül 1200 évvel ezelőtt többször levert, legyőzött, megfutamított avarok leszármazottjai, akik Pannóniától kelet felé menekülve az oláhok határainál, a havas hegyekben húzódtak meg, s egyes feltételezések szerint az oláhoktól tanulták el a rúnaírást (egyfajta rovásírás). A székelyek elnevezése is avar származásra utal.

(WordPress.com – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share