Pride – interjú a rovástáblás felvonulóval

Sikerült a PestiSrácoknak még a rendezvényen megszólaltatni a rovástáblás felvonulót, pontos képet kaphattunk rovásműveltségéről.

Pesti Srácok Pride-összefoglalója 

Csatákat vívó, rovásírással provokálni próbáló, de azt is elrontó leszbikusok, társadalommérnökösködő Kétfarkú Kutya Párt, genderideológiai zsákutcák, az ellentétes véleményekkel szembeni fóbia, nőnek öltözött férfiak, férfinak öltözött nők, ki tudja, minek öltözött ki tudja, mik, szerencsétlen sorsú emberek deviáns önmegvalósítási kísérletei, na meg Gulyás Balázs, az összes ballib szlogent kapásból fújó propagandaterminátor – elsősorban ezeket láttuk a szombati Budapest Pride-on, és ez sem volt egyszerű, mert kis híján semmit sem láttunk. Az ellenségesen viselkedő rendezők ugyanis minden erejükkel megpróbálták kirekeszteni a PestiSrácokat ebből a szép napból (©Kunhalmi Ágnes), amely elvileg a toleranciáról szólt, ám valójában csak a genderideológia akarta megünnepelni önmagát egy befogadónak hirdetett, szektás szeánszon. Részletek a videóban!

Interjú a rovástáblás felvonulóval

A Pesti Srácok vidós összefoglalójában sikerült megszólaltatni azt a személyt (fiú-e vagy lány, nem világos), aki a rovásfeliratos táblát hurcolta végig a meleg büszkeség napján (gy.k. Pride). Az összefoglaló 7. percétől láthatjuk a rövidke diskurzust a táblacipelővel:

(figyelem, előtte épp mutogatják a micsodájukat, ezért csakis szülői felügyelet mellett tekinthetik meg kiskorúak).

Rovástáblás felvonulóval interjú a 7.00 perctől.
A videót Vésey Kovács László, Dezse Balázs és Ragács András készítette.

– Mi van ráírva?
– Az van ráírva, hogy “Hozz a Pridera még egy magyart. De nem én fordítottam le, nem én írtam rá, nem tudom
– Amúgy több hiba is van sajnos. Például a GY az egy jel, nem pedig gé és ipszilon.
– A Google Driveban, Google-ban kerestünk egy táblázatot…
– Nem ártott volna megkérdezni valakit, aki el is tudja olvasni
– Pedig elküldtem egy székely srácnak, ő nem mondott semmit
– Lehet, hogy ő sem ismeri … lehet, hogy transzszékely volt?
– Nem, nem az egyébként.
– Kitől vagytok?
– Pesti Srácok
– Jézusom, nagyon jó, további szép napot.

Rovás Infó vélemény

Köszönjük a Pesti Srácoknak az interjút, hiszen két dolog biztosan kiderült: a riporter ismeri a rovást, a felvonuló, aki rovástáblát tartotta, nem ismeri. Felületes ismeretszerzése addig tartott, amíg meg nem talált egy ábécét a guglin, de mentségére legyen szólva, hogy elküldte egy székelynek (?), aki nem mondott rá semmit… Bízzunk benne, hogy az nem székely volt, ha igen, akkor hagyta szénné égni a meleg aktivistát a tűző napon.

Tanulság: ne írj ki olyan szöveget a táblára vagy a bőrődre, amit nem tudsz elolvasni.

(Pesti Srácok – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Share