Beke – Szőcs ügy – rovásfelirat mint bűnjel

Beke István elleni koholt vádiratban rovásfeliratokat is bűnjelnek tekintettek, ezek szerint értik és olvassák a rovást.

EU-szkeptikus és autonómiát követel, tehát terrorista! –​ Korunk magyarellenes romániai koncepciós pere, a „székely terroristaper” néven elhíresült Beke–Szőcs-ügy (I. rész) (Pesti Srácok cikk részlet)

A korunk magyarellenes romániai koncepciós perét, azaz a „székely terroristaper” néven elhíresült Beke–Szőcs-ügyet bemutató cikk első részében részleteiben is bemutatjuk az ügy online módon is közzétett vádiratát, valamint a közvéleményt a koncepciós per „legszebb” hagyományai szerint hangoló egyéb iratokat. Önökkel együtt arra keressük a választ, hogy vajon az ezekben közöltek alátámasztják-e azt a vádat, amelynek alapján 5 év börtönbüntetésre ítélték Beke István Attilát és Szőcs Zoltánt, és amely szerint ők terrorista cselekményekkel akarták megdönteni Románia Erdély feletti államhatalmi ellenőrzését?

Beke Istvánt 2015. november 30-án, december elseje előtt egy nappal tartóztatta le a DIICOT, a román „terrorizmusellenes ügyészség”. A vád szerint robbantani készült a másnapi, az 1918-as gyulafehérvári román népgyűlésre emlékező, minden évben szinte minden romániai városban megtartott román katonai parádén és felvonuláson, azaz a legjelentősebb román nemzeti ünnepen. A bukaresti táblabíróság másnap, december 1-én hajnalban elrendelte Beke 30 napos előzetes letartóztatását.​

„…NAGY-MAGYARORSZÁG VISSZAÁLLÍTÁSÁRA KÉSZÜLT…”
Az ügy kollektív pszichés előkészítését szolgálták a román ügyészségi állítások az Erdély elszakítását célzó, a Kárpát-medencét behálózó törekvésekről és románellenes összeesküvésről. A DIICOT közleménye a következőképpen fogalmazott a letartóztatás tényéről és indokairól:

„B. I. A.-t az alkotmányos rend elleni cselekedetek elkövetésének a szándéka, és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésének gyanújával vették őrizetbe… a gyanúsítottnál házkutatásokat tartottak, és az otthonában talált és lefoglalt eszközök alkalmasak voltak arra, hogy román állampolgárokat és javaikat veszélyeztessék.” Az ügyészség a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) segítségével derítette fel a kézdivásárhelyi esetet. Az ügyben fennáll annak az alapos gyanúja, hogy… B.I.A. vádlott, a HVIM romániai szárnyának az oszlopos tagja vállalta, majd beszerezte az eszközöket egy házi készítésű robbanószerkezet előállításához, amelyet Kézdivásárhelyen, a december elsejei ünnepségen akart a tömegben felrobbantani… a kézdivásárhelyi férfi „a szélsőséges-nacionalista Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom magyarországi struktúra Erdélyben kifejtett revizionista-szeparatista” céljait képviselte, és „Nagy-Magyarország visszaállítására” készült, „e folyamat részeként pedig a román állampolgárok és javaik elleni erőszakos cselekedetekkel, valamint a román hatóságoknak az úgynevezett Székelyföld fölötti ellenőrzése megnehezítésével/megakadályozásával” is számolt.

Az elektronikus médiumokban is közzétett, több mint 70 oldalas, erőteljesen hatásvadász, az ügyhöz csak részben vagy úgy sem tartozó képekkel telezsúfolt, s ezáltal a román közvéleménynek sugalmakat közvetítő vádirat a DIICOT által fentebb közöltek nyomvonalán ment tovább, és elismételte az abban foglalt állításokat. A vádlottak végső célja természetesen Nagy-Magyarország visszaállítása volt. A HVIM-esek és más szélsőséges barátaik a vádirat szerint rendkívül leleményesek, hiszen nyelvi leleménnyel kijátszva a román jogszabályokat nem felvonulásokat, hanem „megemlékezéseket” szerveztek, mert ehhez nem volt szükségük hatósági engedélyekre. Amit a DIICOT különösen sérelmez, az nem más, mint e rendezvényeken a magyar és a székely zászló folyamatos, feszültséget gerjesztő használata. A vádak részletes ismertetésére majd kitérek a per és az ügyészség kombinatorikus tevékenységének részletesebb bemutatásánál.

ROVÁSÍRÁS, HORTHY MIKLÓS ÉS RÓZSA-FLORES EDUARDO: A VÁDIRATOT ILLUSZTRÁLÓ KÉPVÁLOGATÁS

Mindez persze természetesen sugalmazás, olyan képekkel alátámasztva – általában figyelemfelkeltő piros körrel bekarikázva! –, mint például a harmadik oldalon a Magyar Gárda, a negyedik oldalon valakik a kezükben piros-fehér-zöld koszorúval és magyar zászlóval, s ugyanezen az oldalon valakik rovásírásos és latin betűs táblával jelezve, hogy „Székelyföld nem Románia”, s a vádirat összeállítója természetesen külön bekarikázta a rovásos feliratot, mint – gondoljuk – különleges bűnjelet. Az 5. oldalon lefotózott airsoftos csoport is nyilvánvalóan Románia megdöntésére készül az airsoft örve alatt, s innentől kezdve teljesen egyértelmű, hogy mi a kapcsolat a szerencsétlen, Santa Cruzban agyonlőtt Magyarosi Árpáddal és Rózsa-Flores Eduardóval, hiszen a szálak messzire vezetnek.

(…)

Kékesi Raymund írása teljes egészében a Pesti Srácok oldalán olvasható

(Pesti Srácok – eredeti cikk)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share