Rovás csirip – a Twitteren is

Örvendetes módon egyre növekszik azon látogatóink száma, akik már nemcsak asztali számítógép előtt, hanem mobil eszközökön is olvassák a Rovás Infó cikkeit.

 

Korszerű rováshírek – mobilon is

Honlapunk látogatóinak jelentős része a Facebook oldalunkon – és az ott lévő hírek megosztása által – értesül a rovásközösség friss híreiről. Ezért is szeretnénk minden kedves olvasónkat arra bíztatni, hogy ha tetszik egy cikk vagy fontosnak érzi az abban foglaltakat, akkor a “Tetszik” mellett a “Megosztom” feliratra is kattintson egyet, hogy a saját ismerőseihez is eljusson a hír és persze a hozzászólása, véleménye a témáról.

A magyar mobil internetezők körében is egyre nagyobb népszerűségnek örved a Twitter “csiripelő”, ami az SMS-hez hasonló rövid szöveges üzenetek küldésére szolgál.
Nyugat-Európába országaiban a netezők 40-60%-a használja, az USÁ.ban 64%-uk. Magyarországon jelenleg csak 6%-os az elterjedtsége, de leggyorsabban a Twitter felhasználói köre bővül a magyar hálón.

Használata nagyon egyszerű

Minden felhasználó a saját oldalára írja a bejegyzéseit és üzeneteit a világnak. Aki látni akarja ezeket a bejegyzéseket folyamatosan, az a “követni” kívánt felhasználó oldalán rákattint a “+Follow” gombra és ezzel automatikusan megkapja az üzeneteket. A “Tweets” – a csippantások, a “Following” – általunk követettek, “Followers” – minket követők számával jelzi aktivitásunkat és ismertségünket. (Az egész működés leírása bonyolultabb, mintha kipróbálja az ember Wink)

Mivel több kérés irányult arra, hogy a a Twitteren is elérhetők legyen a Rovás Infó cikkei, ezért elkészítettük a csiripelős változatot is: http://twitter.com/#!/RovasInfo

Kövessetek minket és csiripeljetek velünk!

 

Kapcsolódó cikkek:

Share