A veszprémi aranyérem

Kislőd rovásos helynév-táblájának állítóitól érkezett beszámoló és köszönet. Az önkormányzattal való együttműködés az összefogás iskolapéldája volt.

 

Rovástábla-avatás – Kislőd (Veszprém Megye)

Örömmel tudatom, hogy egy újabb nagy volumenű tettet sikerült végre hajtanunk.

2011. február közepén elhatároztuk, hogy csatlakozunk Szegedi Csanád országosan meghirdetett felhívásához, miszerint minden magyar településen legyen az ősi Magyar rovásírással írt településjelző tábla.Megkezdtük az egyeztetés a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársával, illetve a Rovás Alapítvánnyal, akik koordinálják ezt az országos kezdeményezés. Sikeresen vittük végig az ügyünket. Az önkormányzat  ellenszavazat nélkül adott engedélyt a tábla kihelyezésére, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. engedélyét is megkaptuk, így a gyártó, Respokteam felé továbbítottuk a gyártási igénylőlapot csatolva az összes engedélyt. A tábla mindenféle költséggel együtt 40.750,-ft-ba került, melyet részben a tagdíjjakból, részben pedig felajánlásokból fedeztünk. Külön köszönetet szeretnék mondani Sípos Lászlónak a  Rovás Alapítvány elnökének, és Rumi Tamásnak, akik rettentő sok segítséget, tájékoztatást adtak. (rovas.info, facebook.com/rovas.info).

Az avató időpontját 2011-06-17-ére este 19 órára tettük. Az ünnepséget Dr. Lóderer Alajos a Jobbik Önkormányzati képviselője nyitotta meg és a Himnusz eléneklése után kezdetét vette az avatási műsor. Fekete Tamás Kislődi diák egy Wass Albert versel örvendeztetett meg minket, majd Ferenczi Gábor Országgyűlési képviselő méltató szavai következtek. Ezek után Németh Viktor Sípos László Kuratóriumi Elnök Rovás Alapítvány levelét olvasta fel az avatóknak, melyben felhívta figyelmet mekkora kincs, milyen nagy lehetőség ez a régi, de nem megkopott írás a Magyarság kezében. Ezek után Üregi Éva önkormányzati képviselő és Ferenczi Gábor Országgyűlési képviselő leplezték le a székely-magyar rovásos hely-névtáblát. A műsorunk a szózattal zárult, majd a fotósoké lett a főszerep.

Rovásos táblaavatás – Kislőd (27 fő a fényképen)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share