Köszönőlevél Margit nénitől

A harkányi rovástábla avatáson részt vett az a Margit néni is, aki nyolcvan évvel ezelőtt általános iskolában tanulta a rovást!
 
Köszönőlevél Margit nénitől a Rovás Alapítvány részére:

Magyar nemzeti létünket éltető, öntudatot erősítő, lélekemelő esemény volt a harkányi rovástábla avatás 2011. május 15-én! Hosszú évtizedeken keresztül nagy csend volt a köztudatban, ősi magyar írás-kultúránkról! Erkölcsi válságos világidőben, jelen korunk nemzetietlenítésre törekvő szándékát hiúsítja, hatástalanítja az a magyarságunkat őrző fáradozás, amivel az ősi alapokra-gyökerekre keres / nem kevés fáradozással a “‘Rovás Alapítvány”.
 
Magyar-nemzeti öröm számomra magyar ősiségünkre kereső-és kutató munka, szervezetten, irodalommal alátámasztott, eddig elért eredménye! A nemzeti “ébresztés” szolgálata azért “nem hiába való”, mert a magyar lélek nem a maga igazságát keresi, hanem van igazságunk a Krisztusban való hit által, Istentől való igazságunk a hit alapján, “igazunk” Isten alapkövén nyugszik! (Fil. 3:9)
 
Rajta, mint alapkövön nyugvó magyar-nemzetre  /nemzetekre/, következményként az is érvényes: “Ti pedig választott nemzettség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket, akik hajdan nem-nép voltatok, most pedig Isten kegyelmezett népe vagytok” I. Pét.2:9-10
 
A magyar léleknek van védelmező-megőrző, örökkévaló Istene! Gyermekkorom idejére vissza emlékezve elmondhatom: tudatom óta magamban hordozom magyar identitásomat. Nagyóvodás korban  (1939.) a kislányoknak magyar nemzeti színű ruha + párta fejdísz, a fiúknak Bocskai-öltözet volt az ünnepi ruhaviselet. Jómagam 1940. őszén léptem át először az iskola küszöbét (Budapest, VII. ker.), ahol a Hernád utcai iskolában (palatábla + kréta, Abakusz használat) a latin betük mellett a rovásírást tanították. Erről élő tanúként vallok – jelen korunkban!Nagy örömös élményemre ma is emlékszem, amikor saját nevemet le tudtam írni rovásírással, (ez később, gyerekek közötti titkosírás izgalmára is élvezetes volt).
 
Átolvasva a terehegyi ülőhelyekre helyzett ismertetőt, ennek alapján érdekességként említem, hogy egykori Gyülekezeteim egyik templomának csillaggombja melett,a NAP-szimbóluma is helyet kapott. Református templomokon ez ritka jelenség, de van: Baranya megyében, 7825 OLD, református templom tornyán.
 
Köszönjük, a Harkányért /is/ felvállalt fáradozásaikat! További sikeres eredményeket kívánva,
 
Szives-megbecsülő köszöntését küldi:
 
Tóth Árpád Zoltánné, Boldizsár Margit
nyug. ref.lelkész, Harkány
 
 
Kapcsolódó cikkek:
Share