Magyar Sziget – rováshírek

Tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Sziget, mely Verőcén várja az érdeklődőket. Természetesen a rovás is a kiemelt témák között van. Tudósítás a rendezvény 2. napjáról:

 

Gazdag rovásprogram

Kedden reggel verőfény fogadta az idelátogatókat. 11 órakor elkezdődtek az előadások, amelyeket sok érdeklődő, rengeteg kérdés és a pezsgő szellemi munka jellemzett. A Rovás Alapítványtól Sípos László tartott előadást, de kikerültek a rajz- és fényképpályázatunk anyagai is a Hamvas Béla Előadóteremhez. Még nem késő kijönni Verőcére, a X. Magyar Szigetre!

Kövessétek a Magyar Szigetet a Facebookon is!

Sípos László, a Rovás Alapítvány kuratóriumi elnöke bejelentette, hogy komoly táblaállítási mozgalmat indítanak. Hivatalosan, a közútkezelő által engedélyezett, rovásírás feliratú táblákat helyeznek ki, amely sokkal olcsóbb egyszerűbb lesz, mint az eddigiek. A rovásírás jelenéről és jövőjéről szóló előadásában elképzeléseit is felvázolta. Ezt bővebben a Rovat rádióműsorban hallgathatják meg. Már látható a fotó- és rajzpályázat eredménye a Hamvas Béla előadóteremnél.

Tokár Zsolt és Veress János idén is megtartotta rendkívül népszerű borkóstolójának első részét. Zalai és egri fehérborokat kóstolhattak meg a résztvevők. Ezúttal nemcsak vőfély, hanem egy jósnő is színesítette a műsort. A bor ezoterikus lényéről beszélt, bár aki olvasta Hamvas Béla “A bor filozófiája” című művét, annak nem sok újat tudott mondani. Szerdán a vörösbor lesz terítéken.

Fankadeli koncertje kis híján nagy botrányba fulladt, mert a nemzeti érzelmű emberek nem tudták neki megbocsátani meggondolatlan és hazaáruló megjegyzéseit. Csak a rendezők profizmusának volt köszönhető, hogy a koncert nagyobb problémák nélkül lemehetett.

(Szent Korona Rádió nyomán Rovatmagazin.hu)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share