Rovás – Szamosújvári tanácskozás

alt

Idén ismét sor kerül a már hagyománnyal rendelkező A rovásírás vonzásában – V. ismeretterjesztő konferenciára, Szamosújváron, 2010. április 9-én. Meghívottaink neves előadók határon innen, és túlról, akik az elmúlt évben kiadott munkáikat, könyveiket, kutatásaikat mutatják be.

 

A rovásírás vonzásában

?Tudjátok miért hívtalak Benneteket ide, szent magyar hagyatékunk őrzőit, tanítómestereit?… Ősi szokás szerint valamelyikteknek átadom majd a máglya tüzénél nemzetünk hagyatékának gyarló emberi jelvényeit, az írásos botot és a szent rovást. A hagyatékot magát, már lelketekben őrizitek mindannyian, s tanítjátok azoknak, akik érdemesek rá.? (Wass Albert) 

Céljaink közé tartozik: szaktekintélyek előadásai által, megismerni mélyrehatóbban a rovásírást, és a hozzá tartozó elméleteket, emlékeket, növelni  a rovásírás oktatásával foglalkozók számát, kibővíteni az országos rovásírásverseny elbíráló bizottságát, bevezetni a rovásírást választható tantárgyként a közoktatásba, kialakítani egy rovásírással foglalkozó közösséget.

Kínálatunk:

  • szakemberek bevonásával tartott előadások
  • gyakorlati oktatás módszereinek bemutatása, tapasztalatcsere
  • kerek asztal megbeszélések, szakmai viták
  • könyvbemutató, tanulmány-bemutató

            Az előadók, szakemberek neve legyen meglepetés!

Figyelmükbe ajánljuk a XI. Országos Rovásírás versenyt, amely ugyancsak Szamosújváron lesz megtartva április 10-én. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Barabási Enikő
Az 51-es számú Czetz János cserkészcsapat és a Romániai Magyar Cserkészszövetség közös szervezésében

 

Kapcsolódó cikkek:

Share