Hírek

1% a rovásért

A személyi jövedelemadó 1%-ról Ön is rendelkezhet. Köszönjük, ha a rovásműveltség érdekében tevékenykedő Rovás Alapítványt tiszteli meg támogatásával.

1szazalek
Közlemények

1% Rovás Alapítvány

A személyi jövedelemadó 1%-ról Ön is rendelkezhet – köszönjük, hogy a Rovás Alapítványt jelöli meg – még egy napja maradt rá. Külön is fel lehet adni a rendelkező borítékot.

együttműködés
Közlemények

Rovás – Nemzeti összefogás 2014

Minden parlamenti párt frakcióvezetője újra megkapja a Rovás Alapítvány összefogásra felhívó levelét, melyet nyílt levél formájában az MTI is közölt.

 

Nemzeti írásunk nemzeti ügy

Nemzeti íráskultúránk, a rovásműveltség fejlődése az elmúlt néhány évben példa nélküli folyamattá vált, amely eddig önerőből, az egyre bővülő és egyre sokszínűbb rovótársadalom valós igényei alapján jött létre.

alt
Közlemények

Nyílt levél a KMKSZ-nek

Magyarországon törpe kisebbséget alkotnak a nyílt rovásellenzők, akiknek személyes, ideológiai alapú iszapbírkózása átszűrődött Kárpátaljára is. Nem ez a követendő példa.

 

Kétféle ember van!

alt
Közlemények

Declaration to ISO/IEC, UTC

Representatives of the Hungarian scientific, technological and standardization community made a joint declaration against the scandalous encoding process of the Szekely-Hungarian Rovas and for the start of an expert based standardization. 

alt
Közlemények

Nyilatkozat az MSZT számára

Nyilatkozatban szólaltak fel a tudomány és technika képviselői a székely-magyar rovás botrányos félreszabványosítása ellen és a szakmai alapú szabványosítási munka elindításáért. Az aláírók jelenlegi száma: 41 fő.

alt
Közlemények

Megszólalt a tudomány

Nyilatkozatban szólalt fel a tudomány 33 képviselője a székely-magyar rovásírás botrányos félreszabványosítása ellen. Folyamatosan érkeznek a támogató aláírások. (MTI)

 

A tudomány képviselőinek nyilatkozata

A székely-magyar rovás és a rovás íráscsalád nemzetközi szabványosítása körüli botrányok kapcsán a számítástechnikai kódolással és a rovással foglalkozó tudományos kutatók, műszaki és tartalomfejlesztők, valamint felhasználók közös nyilatkozattal fordulnak a hazai és nemzetközi szabványosítási szervezetekhez, a kulturális kormányzathoz és a sajtóhoz.

alt
Közlemények

Rovás – Nemzeti összefogás

Minden parlamenti párt frakcióvezetője megkapta a Rovás Alapítvány összefogásra szólító levelét, mely nyílt levél formájában a magyar média képviselőihez is eljutott. Aki bújt, bújt …

 

Nemzeti írásunk nemzeti ügy

A Rovás Alapítvány az alábbi levelet juttatta el a Magyar Országgyűlés pártjainak (Fidesz MPSz, KDNP, Jobbik, MSzP, LMP) parlamenti képviselőcsoportjaihoz, független képviselőihez, valamint az összes jelentős magyar országos és megyei sajtótermék, illetve a világ magyar nyelvű sajtótermékei részére:

Tisztelt Frakcióvezető!