Pintér Sándor kezében a döntés

Pintér Sándor és Tasnádi László
Pintér Sándor és Tasnádi László

A mai napon Horváth István személyesen adta le a levelét a Belügyminisztériumban, amelyben kéri Pintér Sándortól az alárovás lehetőségét.

Ha nincs államtitkár, a belügyminiszter is jó

Horváth István június óta nem kapott semmilyen választ a fellebbezésére, amelyben kéri, hogy adják ki alárovásos személyi igazolványát. Azóta már Csatári Lászlóval is találkozott, aki a rovás aláírást akadályozó belső körlevelet aláírta. Akkor kiderült, ő is csak államtitkári utasításra adta ki ezt a körlevelet. Csakhogy azóta nincs hivatalban államtitkár, így csak közvetlen felettese, Pintér Sándor dönthet(ne) érdemben arról, lehet-e székely-magyar rovást használni aláírásként?

Ezért Horváth István levelét megírta, melyhez kértük olvasóink támogató aláírását. így több mint háromszázan álltak ki azért, hogy Horváth István végre megkaphassa alárovásos igazolványát, amelynek ideiglenes változatát az okmányiroda egyszer már kiadta.

Horváth István alárovásos ideiglenes igazolványa

A levél leadása után összefoglalta a 2014 augusztusa óta tartó kálváriáját:

 

Mivel minden alsóbb szinten megtörtént a kapcsolatfelvétel, Pintér Sándor belügyminiszter kezében a döntés. Esetleges elutasító válasza esetén már csak egyetlen ember, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke marad a kormányzati hiearchiában, aki beláthatná, hogy az állampolgár döntése az aláírásának írásképe, nem a hivatalnoké…

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

Share