Horváth István rovás aláírás – iratbetekintés

Horváth István rovás aláírásos igazolvány igénylési folyamatban iratbetekintést kért. Ami biztos: nem az ügyintézők akadályozzák az alárovásos igényléseket.

Iratbetekintés

A benyújtott fellebbezés elbírálására nyolc napja volt az okmányirodának, de még nem léptek. Ezért az iratbetekintés jogával élve Horváth István előzetes időpontegyeztetés után mai napon választ kapott néhány kérdésre:

Az ügyintéző valóban eljuttatta Csatári Lászlóhoz az állásfoglalás iránti kérelmet 2017. június 26-án, de válasz nem jött rá. Így a (megkésett) elutasító határozatban is jelzett állásfoglalás-hiány egyértelműen Csatári László mulasztása.

A fellebbezésre adandó válasz hamarosan elkészül, mely nyilván elutasító lesz.

Hiába küldené az ügyintéző a gyártásba az alárovásos igényeket, a gyártás során kiemelik és azt a Csatári László által vezetett Okmányfelügyeleti Főosztályra továbbítják. A központosított rovásüldözés a gyakorlatban itt valósul meg ténylegesen.

Az iratbetekintés során Horváth István meggyőződhetett róla, hogy az ügyintézők az állásukat féltik, ami egy jogállamban nem fordulhatna elő. Ugyanis ahány alárovásos igény érkezik be az okmányirodákba, annyiféle elutasító válasz érkezik, ami a hivatal működési zavarát mutatja. A Csatári László által kiállított belső tájékoztató levél nem helyettesíti a jogszabályt, de most már nem is válaszol az ügyintézők kérdéseire sem, amiről írásos bizonyíték is létezik.

Csatári László: aki nem válaszol az ügyintézők kérdéseire (sem) a rovás aláírás alkalmazhatósága ügyében

Természetesen az ügy folytatódik másodfokon. Horváth István személyesen szeretne találkozni Csatári Lászlóval, mert Magyarországon ő akadályozza a jogszabály érvényesülését, tudniillik az állampolgár joga az aláírásának megformálása, nem a hivatalé.

Horváth István összefoglalója a mai napról

Ön szerint ki a felelős a rovás aláírás használatának akadályozásáért?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Ne feledjük – Továbbra is érvényben van pályázati felhívásunk!

A rovás aláírásos igazolvány igénylőket pedig bátorítjuk, hogy próbálkozzanak az igényléssel, hogy részt vehessenek meghosszabbított pályázatunkon.

(Rovás Infó)

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Share